Jordnötssmörj vaniljglassrecept

Receptet på krämig jordnötssmörj vaniljfri mjölkfri glass är en riktig behandling och tar bara lite tid och frysningstid för att få det att komma ihop. För bästa resultat frysa alla dina redskap och flytande ingredienser innan du gör glassen, inklusive blandningsskålen, visp och mjölk.

Du kommer behöva

Om du inte har en glassmaskin, som du hittar mest hos varuhusen eller online, använd den enkla metoden som beskrivs nedan. Det kommer inte churn ut ganska så luftig och krämig som det skulle om du använder en glass maker, men det är verkligen fortfarande gott!

Om du föredrar glass med fler "mix-ins", var noga med att låta isen frysa helt innan du lägger in ytterligare ingredienser, till exempel chokladflis, valnötter eller mer jordnötssmör som dras i hela.

Obs! Xantangummi tillsätts till detta recept för att förhindra att isen har en "isig" eller ojämn struktur, men är helt valfri.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Såsom anges i rubriken, förbered alla redskap genom att kyla i frysen och se till att dina nondairy mjölkar är mycket kalla innan du börjar. Förbered din glassmaskin om du använder, och om du inte har en glassmaskin, sätt åt sidan en 8 x 8 tums metallpanna och var noga med att göra tillräckligt med utrymme i din frys så att pannan kan ligga platt i på din fryshylla.
  2. I din stora, kylda blandningsskål, vispa ihop granulatsockret, agave, xantangummi om du använder, salt och vanilj extrakt tills det är helt kombinerat och smidigt hela tiden. Vispa i nondairy margarine eller kokosnötolja, nondairy mjölk, kokosmjölk, och slutligen den krämiga jordnötssmör.
  1. Vispa kraftigt för att göra smidig. Överför glassen till en glassmaskin och bearbeta enligt tillverkarens instruktioner.
  2. Om du inte använder en glassmaskin, häll isblandningen i kvadratbakgrundsskålen och täck lätt med plastfolie. Placera på en platt yta på din frys och kyla i 20 minuter. Avtäcka, och använd en metallpisk eller elektrisk handblandare, rör om den frysande blandningen kraftigt i ca 30 sekunder. Täck och frysta ytterligare 20 minuter. Fortsätt att upprepa denna process tills blandningen är frusen hela och konsistensen av glass.
  3. När isen är frusen, överför den till en flexibel lufttät behållare och frys i ytterligare 6 timmar. Njut av omedelbart och lagra upp till 2 veckor i frysen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 233
Totalt fett 10 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 51 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)