One-Pan Baked Chicken Dinner

Denna kycklingmiddag är en komplett måltid tillagad i en panna. Kycklingen och grönsakerna baka till gyllene perfektion med tillägg av enkla kryddor. Använd en höggrad kyckling eller använd dina favoritbenade kycklingdelar: Den är speciellt bra med trummor, hela ben eller lår.

Om du har en upptagen dag framåt, förbered kyckling och grönsaker på morgonen. Sätt i allt i bakfatet. Täck pannan med folie och lägg den i kylskåpet; smäll den in i den förvärmda ugnen när du kommer hem och planerar att baka den extra 10 till 15 minuter.

Skålen är också mångsidig. Gärna lägga till lite kubad rutabaga eller skivad persilja i skålen eller lägg till en burk med tärnade tomater. Sauteed skivad färsk svamp är ett annat bra alternativ. Om du inte är en fan av en viss grönsak, lägg till extra potatis eller selleri. Skålen är mycket förlåtande, så anpassa den efter din smak. För extra smak, släng kyckling och grönsaker med några kryddnejlika fräschmalet vitlök eller strö dem med vitlökspulver eller en örtsmältande blandning tillsammans med salt och peppar.

Det här är en lätt och god måltid, perfekt för hemkocken, och det är lätt att fördubblas för en större familj. Servera kyckling och grönsaker med nybakat kex eller crusty bröd .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F. Lina en 9-till-13-tums bakpanna eller grund grillpanna med tung folie.
  2. Skiva toppar och bottnar av gröna och röda paprika. Ta bort fröna och vita revben och skiv paprikorna i ringar.
  3. Skala lökarna och skära vardera i fyra kilar.
  4. Skala potatiserna och skiv dem i kvarter.
  5. Skala morötterna och skära dem diagonalt i 1-tums rundor.
  6. Skär selleriribben diagonalt i 1-tums skivor.
  1. Kasta de skurna grönsakerna i en skål med olivoljan.
  2. Ordna kycklingbitar och grönsaker i den färdiga bakpannan. Strö med koshersaltet och peppar. Stänk lätt med paprika.
  3. Baka i ca 40 till 45 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och lila bruna och kycklingen är guldbrun. Basta med pan juice cirka halvvägs genom matlagning.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1012
Totalt fett 53 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 285 mg
Natrium 460 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 8 g
Protein 94 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)