Slow-Roasted Shredded Beef Tamales

Du kan göra läckra tamales fyllda med saftiga, långsamt ristade strimlad nötkött. Att göra tamales är lätt när du hänger på det. Det kan ta dig lite längre tid att göra de första, men efter att du läst repen har du en hel sats klar på nolltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Börja med att förbereda nötköttets fyllning. Värm en stor kastrull eller kruka över medelhög värme och lägg i matoljan. Virvla runt det för att belägga botten av pannan eller krukan.
 2. Stänk mjölet över steket och gnid det jämnt över ytan.
 3. Placera chuckrosten försiktigt i den heta pannan och låt den sitta i 2 till 3 minuter eller tills den är brunad snyggt. Tanken är att inte laga matet, men att suga utsidan för att försegla i saften. Vrid grillen över och smutta den andra sidan. Om steken är tjock nog kan du också bruna sidorna också.
 1. Lägg grillen i en långsam spis. Använd en sked för att smaka annatto-pasta över toppen. En i taget, strö på marken kummin, chilipulver , oregano, vitlök, kakao och salt .
 2. Lägg till en burk med hackade gröna chili. Du kan hälla dem precis ovanpå grillen. Skala löken och hugga den i 1/4 stycken eller mindre. Lägg till dem i också.
 3. Häll vattnet eller köttbuljongen i botten av crockpotten, det ska komma upp till ungefär en tum uppåt på grillens sidor. Du vill inte att vätskan ska komma för högt, eller det blir soppigt.
 4. Koka på låg i 7 till 8 timmar. Efter det att tiden är klar bör nötköttet vara gaffelmassigt och lossna enkelt. Det borde knappast förekomma någon vätska i botten av potten och det som finns kvar bör vara av en gravy konsistens.
 5. Använd två gafflar eller en slitssked för att avlägsna eventuella stora bitar av fett från steket. Skaka resterande nötkött genom att dra det ihop i bitar eller strängar. Blanda vätskorna och biffen tills den är väl kombinerad.
 6. För att förbereda majsskallarna, gå igenom majsskalorna och ta bort eventuella skräp. Separera de större användbara bitarna från de mindre bitarna och bitarna. Spara de mindre bitarna för senare.
 7. Placera skalen i en stor skål. Täcka skinkorna med varmt vatten. Sätt ett tungt föremål (som en tung skål eller mugg) ovanpå skalen för att hålla dem nedsänkt i 30 minuter eller tills det är mjukt.
 8. Ta bort behållarna från vattnet och klappa torrt. Placera i en täckt maträtt eller en stor plastpåse för att förhindra uttorkning. Använd endast de större och medelstora skalen för tamalesna. De mindre kan användas senare för band eller fläckar. När du tittar på skinken märker du formen. De har en smal ände, ett brett ände och två långa sidor.
 1. Förbered masa harina tamale degen. I en blandningsskål kombineras masa och varmt vatten eller buljong tills det kombineras. Låt blandningen sitta i 20 minuter eller så för att masa mjukas.
 2. Blanda den med låg hastighet tills en deg bildas. Lägg gradvis salt, kummin och lökpulver genom att sprinkla dem över degen när du blandar det.
 3. I en separat skål, piska svamp eller förkorta ca 3 minuter eller tills fluffigt. Tillsätt smeten till degen lite åt gången medan man blandar tills den är väl kombinerad. Blandningen bör handla om konsistensen av jordnötssmör. Om inte, lägg till mer masa harina, vatten eller buljong vid behov.
 4. För att montera tamalesna lägger du en skål på en plan yta.
 5. Sked 1 till 2 matskedar deg på skålen, beroende på skinkans storlek. Använd baksidan av en metallsked för att sprida degen på skålen. När du sprider degen, lämna ett utrymme på ca 4 tum från den smala änden av skålen och ca 2 tum från den andra änden. Sprid degen till kanten på en av de långa sidorna och 2 tum bort från den andra långsidan. Prova att hålla deg ca 1/4 tum tjock.
 6. Sprid ett par skedar av att fylla i mitten av degen och lämna minst en tum degen runt sidorna.
 7. Hitta långsidan med ett 2-tums utrymme utan masa. Vik det över, något överlappar den andra sidan så att dukens kanter möts. Vik den extra skalen runt baksidan. Fäll sedan det breda änden över toppen och sedan den längre smala änden över den breda änden.
 8. Skapa remsor av skal genom att skära eller riva 1/4 tum längder av några av de mindre eller oanvändbara skalen. Använd dessa för att binda över mitten av tamalen för att hålla flikarna nere.
 1. Ställ tamales upprätt i en ångare. Du kan köpa stora ångbåtar gjorda bara för detta ändamål. Du kan ha något annat du kan använda för att skapa samma effekt. Nyckeln är att ha en liten mängd kokande vatten på botten av kruken och en kolv eller en mask av något slag för att hålla tamales borta från vattnet.
 2. Ånga i ca 90 minuter och låt dem svalna innan servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 288
Totalt fett 18 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 413 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)