Crockpot Cheesy Breakfast Potatis

Ostig frukostpotatis har aldrig varit enklare. De är fulla av rika potatis, cheddarost och rökig korv och de är gjorda rätt i crockpotten! Nästan inga rätter är inblandade och det är en super lätt rengöring! Kasta ingredienserna i crockpotten, sätt den och glöm det! Det behövs ingen förkokning och det behöver verkligen bara en kruka!

Dessa är de perfekta potatiserna för en eftermiddagsbrunch eller för en houseful av gäster. Receptet kan halveras och göras för färre personer. Om du ställer in det för över natten, sätt det på lågt i 4-5 timmar. De flesta crockpots har en uppvärmningsinställning som uppstår efter kocktiden är över. På så sätt fortsätter potatiserna att värma efter dig efter 4-5 timmar är över och kommer att förhindra att de förstörs. Potatiserna blir varma och klara för dig på morgonen!

Du kan också göra potatiserna på spisen. Istället för att lägga alla ingredienser i crockpotten, lägg dem till en kruka på spisen, täck och simma i ca 30 minuter. Detta är ett utmärkt sätt att göra dem om du behöver dem snabbare eller inte planerat tillräckligt för att få ingredienserna i crockpotten!

Ta gärna ur paprikan eller lök eller byt ut olika slags korv för andouille. Andouille är super smakfull och ger potatisen en trevlig rökig smak. Du kan dock använda chorizo, vanlig frukostkorv, eller till och med förkokt bacon eller skinka i detta recept. Det kan anpassas enkelt beroende på vad du har i huset!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tär potatis, grön paprika, lök och korv i ungefär lika stor tärning. Se till att skalla potatisen innan du tappar.
  2. I en stor crockpot kombineras gräddfilen, flamsoppa, vatten, peppar, säsongsalt och vitlökspulver. Vispa så att ingredienserna är helt kombinerade.
  3. Tillsätt cheddarosten och tärnade grönsaker i potten. Rör försiktigt för att kombinera.
  4. Ställ crockpotten i 4-5 timmar på låg eller 2 timmar högt. Potatis kan vara varm över natten efter tillagning på lågt. De kan också kokas på kaminen i en gryta i 30-45 minuter på låg, medan de är täckta.
  1. När det är klart, lägg till mer salt och peppar efter smak och garnera med färskhackad persilja. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 474
Totalt fett 37 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 112 mg
Natrium 947 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)