Super Creamy Hash Brown Potatis

Jag älskar potatis i alla former. Men jag tycker att hashbruna potatis är min favorit, helt enkelt för att de kan omvandlas till så många recept. Du kan använda dem för att göra en pizza skorpe eller en skorpa för en quiche. De kan göras till en krämig gryta som serveras som en maträtt, eller som en huvudrätt om du toppar med lite kyckling eller räkor.

Och de är så lätta att använda. Bara köpa frysta hash browns , tina dem eller inte enligt det specifika receptet du gör och lägg dem till resten av ingredienserna. Du behöver inte strimla eller grilla någonting, och du behöver inte ta itu med skurpotatis, peeling dem och allt det röriga arbetet.

Detta recept är verkligen speciellt eftersom det använder gräddeost, gräddfil, ljuskräm och två osttyper. Jag tror inte att det finns ett mer dekadent hashbrunt potatisrecept på planeten. Detta recept är perfekt för semesterns fester; eller bara för när du längtar efter en seriös komfortmat.

Du kan naturligtvis göra detta recept med lättmjölkprodukter, men jag säger varför stör? Detta är tänkt att vara ett rikt, tröstande och speciellt recept. Servera den med en bakad skinka, eller grillad kyckling , eller vanlig gammal köttfärs, eftersom det är en onsdag. Njut av varje bit.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 ° F. Spray en 13 "x 9" glasbakningsfat med nonstick matlagningsspray. Lägg ishackpotatisarna i den färdiga bakfatet och lägg åt sidan.

I en medelstark kastrull, kombinera ljuskräm med kubad gräddeost. Koka denna blandning över medelhögt värme, rör om det ofta med en vispskiva, så smörosten smälter och blandar med grädden tills blandningen är mycket jämn.

Det tar ungefär 6 till 9 minuter. Denna sås kommer inte att vara mycket tjock.

Ta bort grytan från värmen och rör om i gräddfilen med vispen tills blandningen är jämn igen. Häll såsen över hashbruna potatisar i bakningsskålen och rör försiktigt till kappa.

Stänk det hela med Havarti-ost och rör om igen för att kombinera. Stänk grytan med parmesanosten.

Täck bakfatet med folie och baka i 45 minuter. Ta sedan av skålen ur ugnen, ta av den och rör om och se till att du får de bruna kanterna i potatisen.

Baka, avtäckt, i ytterligare 15 minuter, rör om igen. Baka i ytterligare 10 till 20 minuter eller tills potatisen är varm, bubblande och brun på toppen. Hugg in.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 514
Totalt fett 41 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 336 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)