Snabb Kylvätskedyllor

Dessa gurka pickles har en klassisk deli dill smak och crunch. De är redo att äta på några dagar, men om du lyckas vänta en vecka eller två, blir de ännu bättre.

Vad du behöver

Hur man gör det

Nyckeln till framgång med detta enkla recept är att välja små, fasta gurkor med knappast några frön. Kirbys är en traditionell pickling cuke, men även med dem var försiktig med att välja fastkänsla gurkor.

  1. Skär en tunn skiva av änden av gurka som hade blomman (motsatta stamänden - om du är osäker, skära en tunn skiva av i båda ändarna). Orsaken till detta är att gurkas blommande ände innehåller enzymer som kan leda till en mushy pickle. Lämna gurkorna hela om de är små, eller skära i längden i spjut.
  1. Låt vattnet, ättika, salt och socker koka, rör om en eller två gånger för att lösa saltet och sockret. Låt svalna till rumstemperatur (du kan påskynda detta genom att lägga saltlösningen i kylskåpet).
  2. Placera vitlöksklyftorna och ett av druvbladen, om de används, i botten av en ren glaskärl eller ett par pintstorlekar. Observera att eftersom det här är kylskåpsspiror som inte kommer att blåsas behöver du inte använda speciella burkar eller lock. Du behöver inte heller sterilisera burkarna .
  3. Förpacka hela gurkorna eller spjutarna i burken / vertikalt, tillsätt de övriga kryddorna och örterna som du gör. Var noga med att packa gurkorna i tätt så att de inte kommer att flyta upp ur saltlösningen.
  4. Häll den kylda saltlösningen i burken / burkarna över de övriga ingredienserna, var noga med att helt täcka gurkorna med vätskan. Säkra lock och placera i kylskåpet.
  5. Picklesna är redo att äta på 4 dagar, mycket bättre om du väntar en vecka, och ännu bättre om du kan vänta 2 veckor före provtagning. De kommer att hålla i kylskåpet i 3-4 månader men kommer att börja förlora sin knas efter det.
  6. Det relativt låga förhållandet mellan ättika och vatten i detta recept är en del av vad som ger dessa pickles deras ljusa, inte alltför skarp smak. Tänk på att det här är mindre ättika än vad du skulle behöva göra konserverad pickles för säker lagring vid rumstemperatur. Förvara dessa i kylskåpet.