Hur Steam morötter

Enkelt sätt att Steam morötter (utan särskild utrustning)

Det finns mer än ett sätt att ånga en morot. Medan ångkokarens metod är den mest klassiska och använder en mikrovågsugn är förmodligen den mest populära, det finns ett starkt argument att göra för att bara ställa morötter i en panna med lite vatten. Ingen speciell utrustning och minimal rengöring efteråt. Med det sagt kräver "i pan" -metoden att du vet att din panna och din spis (och hur de interagerar) ganska bra för att hålla morötterna ångande och inte bruna.

Alla tre metoderna nedan leder till läckra helt enkelt ångade morötter, så välj en med självförtroende.

En anteckning: jämnt ångade morötter beror på att alla morötter eller morotstycken är lika stora, så trimma och hugga i enlighet därmed.

Hur Steam Morötter I En Frying Pan

Ta ett knappt 1/2 tum saltat vatten för att koka i en stor stekpanna eller sautpanna. Lägg till morötterna (små morötter kan lämnas hela, men i allmänhet vill du hugga dem innan du ångar dem), täck och koka tills morötterna är ömma på bettet och vattnet har avdunstats, ca 5 minuter. Vill du ha dina morötter lite mer ömma? Bara laga dem längre!

Hur Steam morötter i en Steamer Basket

Den klassiska metoden för ångkokning använder en ångkorg eller insats. Ta cirka en tum vatten till koka i botten av en kruka i vilken din ångbåge eller insats passar. Lägg de trimmade och / eller hackade morötterna i ångkokaren, sätt över kokande vatten , lock och ånga tills det är ömt till biten, igen ca 5 för skarpt mjuka och upp till 10 minuter för fulla morötter.

Större bitar morot behöver mer tid, så skära morötter i enlighet därmed.

Hur Steam morötter i en mikrovågsugn

Ångande morötter i en mikrovågsugn är säkert snabb och bekväm. Det måste emellertid noteras att det är svårare att få någon vegetabilisk ångad till en exakt och jämn nivå av doneness i en mikrovågsugn än den använder någon av de två metoder som skisseras ovan.

Tänk dig själv varnas.

Sätt trimmade, skalade och skära morötter med vatten som fortfarande håller fast vid dem i en stor skål, en liten pool av vatten bör bildas i botten av skålen ganska snabbt. Om du inte ser vatten i botten av skålen, lägg till en matsked vatten. Täck skålen med ett mikrovågsugnsäkert lock eller tallrik (undvik plastplast i mikrovågor) och koka på hög effekt i 1 minut. Testa för ömhet och upprepa med 30-sekundersintervall tills morötterna ångas efter eget tycke. Morötter som ångas i en mikrovågsugn kan kräva lite avtappning eller torkning beroende på hur mycket vätska du använt och hur kraftfull din mikrovågsugn är.

Hur man serverar ångad morötter

Men du lagar dem, håll sakerna klassiska och servera ångad morötter med smör och smör av salt (och nymalt svartpeppar, om du vill).

De är också bra kylda och serveras med en klassisk garlicky aioli .