Ginger Pear Chicken

Detta enkla recept fångar de bästa smakerna av höst. Ginger Pear Chicken är en stekpanna huvudrätt recept som parbenfria, skinless kycklingbröst med färsk ingefära roten, lök och skivad päron. Kycklingbröst lagar snabbt, och så gör päron, vilket gör denna maträtt snabbt att förbereda.

Päronen lägger till en underbar söt anteckning till skålen som kompletterar kryddig ingefära och söta lökar. Servera denna maträtt över varmt kokt ris eller pasta för att suga upp den underbara såsen.

Se till att du köper kycklingbröst som är mindre än 1/2 pund för detta recept. Större bröst kommer från större kycklingar och ska tillagas långsamt i långsam spis eller i ugnen i timmar.

En grön eller fruktsallad och lite rostat bröd gnidas med vitlök är de perfekta komplement till denna enkla höstmåltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Stänk kycklingbröst med salt och peppar och mudder varje i mjöl.

2. Blanda olivolja och smör över medelhögt i kraftig stekpanna.

3. Lägg på kyckling när skum brun på båda sidor men koka inte igenom, ca 5 minuter totalt. Ta bort kyckling till tallrik.

4. Öka värmen under pannan till medelhögt; tillsätt gingerrot och lök till droppings kvar i stekpanna. Koka och rör om tills öm, ca 4-5 minuter.

5. Lägg kycklingbuljong i pannan; koka upp.

6. Återvänd kyckling till stekpanna tillsammans med pärlskivor; minska värmen till medium låg.

7. Smäll i 6-10 minuter eller tills kyckling kokas igenom och såsen är något tjockare. Servera över couscous eller varmt kokt ris.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1369
Totalt fett 78 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 32 g
Kolesterol 429 mg
Natrium 803 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 134 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)