Vad är användningen för en matbruk?

Gör såser och soppor med en mekanisk matmylla

En matbruk är en köksutrustning som används för slipning eller puréing av livsmedel som soppor, såser eller potatismos. Den kan användas vid konservering eller konservering för att producera en mjuk puré utan frön, skinn eller stjälkar. Den kan användas med varm eller kall mat. Det kan också kallas en roterande matbruk.

Delar av en matbruk

En livsmedelsfabrik är typiskt en manuellt driven enhet med en handvev ovanpå. Den är formad som en vinklad invändig kon med ben eller utsprång för att sätta över en skål och hållas stabil medan du häller i maten som ska sås och vrida vevet.

Botten är perforerad och den spänner maten som mals i mottagningskålen.

Det finns en slipplatta fäst vid vevet. När du vrider vevet, mashes maten på en perforerad skiva längst ner i livsmedelsverket, där den är spänd genom sikthålen i skålen du har placerat under den. Livsmedelsfabriker kommer ofta med utbytbara perforerade siktskivor för att uppnå finare eller grovere puréer.

Om du vrider vevets riktning efter att du har extraherat så mycket som möjligt, kommer fröna, skinn och andra skräp upp till toppen av slipplattan. Då kan du enkelt invertera matvaran över ett köksavfall eller kompostburk och kassera skräpet.

Används för en matbruk

Du kan använda en livsmedelsfabrik för att göra äppelmos eller tomatsås, med fördelen att du kan lägga varma, obehandlade eller oskämda frukter eller grönsaker till bruket och producera en puree utan frön eller skinn.

Detta leder till mindre matavfall än vad som skulle hittas med peeling eller deseeding. Ofta lämnas en liten mängd skräp och frön efter fräsning. Detta kan komposteras eller kasseras.

Livsmedelsfabriker kan användas för att göra barnmat eller puré för personer som är på mjuka livsmedelsrestriktioner för att tugga eller svälja svårigheter.

Duchesse-potatis eller andra puréedaprodukter kan göras med en matkvarn eller en potatisfiskare .

Matkvarn jämfört med livsmedelsprocessorn

Livsmedelsverk är enkla, mekaniska, icke elektriska delar av köksutrustning. De kan vanligtvis tvättas i diskmaskinen. De kan användas med varm eller kall mat och mjuka, halvfasta eller mest flytande livsmedel.

Livsmedelsprocessorer spänner inte ut frön och skinn. Om du bearbetar en tomat med hud och frön i en matprocessor, kan du hamna i en grusig konsistens, eftersom de är huggade men inte flytande. En livsmedelsfabrik är effektiv för töjning och säkerställer att såsen inte har grusiga bitar av frön och hud.

Livsmedelsprocessorer är lämpligare för fasta livsmedel, som inte effektivt kan males med en livsmedelsfabrik, som ost eller nötter. Maten i en matfabrik måste vara mjuk, ofta ångad, bakad eller kokad innan den bearbetas.

Köp Food Mills på Amazon.com