Hur man lagar kinesisk korv

Redigerad av Liv Wan

Kinesisk korv är en av mina favorit ingredienser att laga mat med. Smaken av kinesiska korv är så stark och så läcker, om du lagar mat och serverar med lite ris och grönsaker är smaken helt utsökt.

Det finns många olika slag och smaker av kinesiska korvar tillgängliga på marknaden. Olika provinser i Kina producerar olika smaker av kinesiska korv.

Till exempel har kantonesisk korv en sötare smak medan Sichuan korv, som använder lokal Sichuan peppar och chili peppar, har en riktigt stark kryddig smak. `Hunanprovinsen är känd för det är korv och vaxkött (eller vinterhärdat kött, kinesiskt nyårsvinska, 臘肉). Hunan korv har en något rökig smak, bäst beskrivna som en stark version av ek rökt bacon eller pancetta.

Så hur lagar du kinesiska korv?

En av de första frågorna som uppstår när ämnet vänder sig till kinesiska korvar (lop cheong) är hur man lagar mat. Det finns många olika sätt att laga kinesiska korv. Det är verkligen svårt att berätta för dig vad som är det bästa sättet att laga kinesisk korv eftersom det finns för många sätt att göra kinesisk korv smak så läcker. Det vanligaste, enkla och enkla sättet är att ånga dem i en risugn med eller utan ris.

Genom att ånga med ris absorberar riset alla läckra smaker och fett från den kinesiska korven och är helt utsökt.

Jag gillar att skära korven tunn och servera med några råa vitlökspiror men den senare är valfri.

Alternativt kan du steka korven men under de senaste 15 minuterna av matlagning skivar du korven och lägger den på toppen av riset och avslutar matlagningen. Du kan kolla på en av våra tidigare kinesiska livsmedelsexperter Rhondas recept "Shanghai Vegetable Rice" för att få några idéer om denna matlagningsmetod.

Inte bara är den här metoden bekväm, det finns bara en kruka som ska tvättas efteråt. Men korven smaker smakligt på riset.

Om du bara vill ånga den kinesiska korven på egen hand lägger du dem på en värmebeständig tallrik och ång, täckt, över kokande vatten eller i en risugn i 20-30 minuter, eller tills de är genomskinliga.

Du kan också laga korven i kokande vatten i ca 12 minuter tills fettet stiger till toppen.

Vad sägs om rostfritt?

Du kan steka kinesiska korv med olika slags grönsaker, inklusive bok choy, snö ärtor, mungbönsfrö, vårgrönsaker, kinesiska blad (napa kål), sparris och mer. Allt du behöver göra är att skära den kinesiska korven i tunna skivor, värm upp lite olja i en wok och rör om den kinesiska korven först i 1 minut och lägg sedan grönsaker till stekuggen tills allt är kokt. Du kan också lägga till lite hackad vitlök för lite extra smak, men det här är helt upp till dig. Grönsaken i denna metod kommer att smaka så läckra med all smak av kinesisk korv.

Kinesisk korv stekt ris?

Ja, du kan använda kinesisk korv för att göra gott stekt ris, allt du behöver göra är att använda kinesisk korv istället för kött i stekt ris.

Stekt ris med kinesisk korv

Kål med kinesisk korv

Shanghai Vegetabilisk Ris

Lotus Leaf Wraps