Serbisk fylld Kål Recept # 2 - Sarma

Detta recept på sarma är något annorlunda än Sarma Recept # 1 i den paprikan och ägg läggs till den främst fläskköttblandningen och surkålen sköljs. Dessutom är såsen förtjockad med en roux som kallas a.

Kontrollera den här snabba tipsen för ett enkelt sätt att ta bort löv från ett kålhuvud .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. En dag före servering skära kärnan ur kålen och salta kaviteten. Placera kål i stor kruka med kokande vatten . Lägg till bröd, täck, stäng av värme och låt stå över natten. Nästa dag, separera löv, skär ut några stora vener.
  2. Blanda fläsk, nötkött, salt, paprika, peppar, ägg och ris. Placera 1 matsked på varje kålblad och rulla upp.
  3. Placera halvt surkål i en nederländsk ugn eller kruka med ett lock. Placera skinka eller rökt rumpa ovanpå, tillsätt sarmarna och toppa med återstående surkål, tomatsås och tillräckligt med vatten för att täcka. Koka upp och minska värmen. Täck och koka 1 timme.
  1. Gör en zafrig genom att kombinera olja och mjöl i en liten stekpanna, omrör hela tiden tills blandningen blir tjock och blir ljusbrun. Tillsätt lite av kokvätskan och rör om tills den är jämn. Tillsätt detta förtjockningsmedel till sarma i potten. Blanda noggrant och laga ytterligare 1 timme.
  2. Sarma fryser väl kokta eller okokta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 701
Totalt fett 37 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 252 mg
Natrium 1,475 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 14 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)