Vitlöksparmesan Rostad Blomkål

Rostning ger bäst i mycket grönsaker. Med blomkål, det tar det skarpa bettet så många inte bryr sig om, och belyser den söta och nutty smak som lever i hjärtat av all god blomkål. Lägger lite vitlök på att rosta bredvid det förstärker bara den läckra kulan. Biten av riven Parma över blomkålen när den kommer ut ur ugnen lägger till den salta sparken och låter osten mjukna och smälta in i blomkålens crevises. Yum.

Denna maträtt är bortom lätt: Skiva eller hugga blomkål, kasta med kryddor, håll i ugnen. Specifikationer nedan.

Obs! Jag har varit känd att äta en hel blomkålfläsk kokad på detta sätt. Tänk dig själv varnas. Du kanske vill dubbla (eller tredubbla) receptet om du tjänar mer än 2 personer, särskilt om nämnda personer har en affinitet för läckra saker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425F.
  2. Trim blomkålen: anvisningarna följer. Klipp av och kassera botten och ta bort och kassera alla gröna blad som är fästa på huvudet. Klipp ut kärnan. De flesta recepten har du kasta här, men här kan du skära den (ca 1/4 tum tjock) och steka upp det också. Dela det kärnade huvudet i floretter eller helt enkelt skära hela saken i 3/4 tum tjocka skivor. Skivningsmetoden kommer att ge några större "biffar" av blomkål och en massa mindre bitar som bryter av, som bilden.
  1. Lägg den skivade blomkålen på ett bakplåt (du kan linja det med pergamentpapper om du vill) och sprida vitlöksklyftorna om (jag gillar att peeling vitlök först, men jag bryr mig inte hur de blir nästan krispiga, för mer försiktigt kokt vitlök, lämna papperskalan på). Drizzle med olivolja och använd fingrarna för att smörja allt med oljan och vrid alla bitar över så allt är mer eller mindre belagt med oljan. Strö med salt och peppar och steka tills det är nästan helt ömt, cirka 30 minuter.
  2. Avlägsna från ugnen, vrid all blomkål och vitlök över och blanda den runt på bakplåten. Stänk blomkålen med parmesan och baka till osten smälts och blomkålen är helt öm, cirka 10 minuter.

Servera den rostade blomkålen varm eller varm. (Och vet att rester är inte dåliga vid rumstemperatur!)

Letar du efter något med lite spark? Prova denna kryddiga rostade blomkål .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 157
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 458 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 5 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)