Klassiskt koreanskt Bibimbap recept

Använd detta recept för att möjligen göra den mest kända koreanska maträtten runt om i världen, bibimbap. Vad får denna måltid att sticka ut? Inte bara är det en koreansk klassiker, den är också utsökt, vacker på tallriken och lätt anpassad för olika gommen och kryddnivåer. Det betyder att om du är en typisk amerikansk eller västerländare som inte kan hantera mat som är extremt kryddig, är hemlagad bibimbap rätten för dig, eftersom du lätt kan sänka kryddbelastningen. Slutsatsen är att om du är en riktig fan av koreanska köket, borde du veta hur man gör denna maträtt, eller åtminstone prova den. Bibimbap är att koreanska köket vad äppelpaj är till amerikansk mat.

Det här receptet innehåller sex grönsaker, men om det är för många för din smak kan du istället göra det med bara tre eller fyra grönsaker eller med vad du än har i din kylskåp. Koreaner brukar äta denna risrätt med lite nötkött, men om du inte är ett fan av rött kött, förtvivla inte. Du kan också toppa bibimbap med bara en äggstekt soluppgång. Anledningen till att denna maträtt är så populär är att det inte bara är väldigt gott men det är också helt mångsidigt. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. För att börja, måste du laga riset i en risugn eller på spisen. Om du inte vill använda koreanskt eller japanskt ris eller är hälsomedvetna kan du istället prova brunt ris. Detta kommer naturligtvis att påverka smaken.
 2. Sedan, ge gurka remsor ett saltvattenbad i 20 minuter och dränera sedan.
 3. Sedan säsongspenat med 2 tsk sesamolja, 1 tsk salt och ett streck sesamfrön.
 4. Säsongbönspirer med 2 tsk sesamolja, 1 tsk salt och ett streck sesamfrön.
 1. Då måste du sätta i morötterna med ett saltstänk.
 2. Därefter sauté svamparna med ett streck salt.
 3. Därefter suger du zucchini med saltvatten.
 4. Placera sedan det kokta riset i stor skål och ordna grönsaker på toppen.
 5. Om så önskas kan nötkött, ägg eller båda placeras i mitten.
 6. Servera varje hjälp med små skålar röd paprika pasta (Kochujang) och sesamolja.
 7. För att äta, tillsätt en liten mängd olja och önskad mängd rödpipermassa till din skål och blanda allt tillsammans med en sked.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 527
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 95 mg
kolhydrater 103 g
Kostfiber 8 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)