Kosher Moussaka (kött) Recept

Traditionell grekisk moussaka är avgränsade i kosherköket, eftersom receptet kombinerar nötkött och äggplantor med en ost och en rik, mjölk- och smörbaserad béchamel-sås.

Men med kreativ användning av icke-mejeriprodukter som sojamjölk, utarbetade cookbook-författaren Susie Fishbein den här läckra kosheren på den företagsvänliga gryta.

Denna kosher moussaka id är definitivt värd för företaget och kan serveras för speciella tillfällen. Det tar lite ansträngning men det är värt det eftersom dina gäster kommer ihåg att äta middag med dig i ditt hem.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F. Kocka en 9x9-tums fyrkantig bakpanna med nonstick matlagningsspray. Avsätta.
  2. Placera äggplanterna på en bit pappershandduk. Strö med salt. Topp med en bit pappershandduk. Placera en panna eller annan vikt på toppen. Lämna i 20 minuter. Denna saltning kommer att dra ut biffen hos aubergine och saltet kommer att dras ut med det.
  3. Under tiden värm olivoljan i en stor stekpanna. Lägg till den hackade löken. Saute i 4 till 5 minuter tills det börjar mjukna. Tillsätt nötköttet, bryt upp det med en gaffel. Sauté i 15 minuter.
  1. Tillsätt tomatpasta, vin, tomatsås, persilja, oregano, kanel och vitlökspulver. Smäll i 15 minuter tills blandningen är nästan torr. Smaka med salt och peppar.
  2. Lägg hälften av äggplantskivorna i botten av den färdiga panelen. Häll köttblandningen över aubergine. Överst med resterande aubergine skivor. Tryck ner för att komprimera.
  3. Smält i margarinen i en liten kruka, över medium låg värme. Tillsätt mjölet, visp i 1 minut. Tillsätt i sojamjölken och vispa tills den är jämn. Smäll i 2 minuter, visp hela tiden.
  4. Blanda en liten del av den heta vätskan i ägget för att temperera dem så att de inte krymper. Tillsätt äggblandningen i grytan och koka med låg kokning ständigt. Så fort du ser små bubblor, ta bort vanilj från värme.
  5. Häll över moussaken. Ordna tomatskivorna över toppen. Strö med brödsmulor.
  6. Täck löst med folie och baka 1 timme. Avtäcka och koka i 10 minuter längre fram till guldbrun och bubbla runt kanterna.

Källa: Kosher by Design: Underhåll av Susie Fishbein (Mesorah Publications).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 366
Totalt fett 18 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 164 mg
Natrium 389 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 6 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)