Traditionell Polsk Cheesecake (Sernik) Recept

Detta recept på traditionell polsk ostkaka eller sernik (SEHRR-neek) har en söt bakverkskorpa och en fyllning gjord med kvark eller bondeost, en torr ostkaka som kallas twaróg (TVAH-rroog).

Om du inte kan hitta torr ost, kanske du vill göra din egen bondas ost från början. Det är löjligt enkelt.

Sernik är en av de vanligaste desserterna som serveras i polska restauranger och hemma. Jämför det här receptet med en mer modern polsk ostkaka , som har en kaka crumb crus t .

Detta autentiska och traditionella receptet är från Anna Chodan Krol från Rudka, Polen. Här är fler polska ostkaka recept som du kanske vill pröva.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör skorpen

  1. I en stor skål eller matberedare, blanda ihop mjöl, 1/2 kopp socker och bakpulver. Skär in eller puls kallt smör som för pajdegods.
  2. I en separat skål, blanda ihop 2 äggulor och gräddfil och tillsätt till mjöl-smörblandningen, kombinera eller pulsa endast tills den kombineras. Om degen är för torr, lägg till ett extra helägg. Om degen är för mjuk att rulla, kyl i 1 timme.
  3. Smör lätt en 13x9-tums pan med smör. Rulla bakdegen tillräckligt stor för att ställa panelen och komma upp i sidorna. Passa in i pannan, gör en krympad eller valsad kant. ( Obs! Om du har leftover degen, rulla den i pennformar för att dekorera toppen av den fyllda cheesecake.)

Gör fyllningen

  1. Värm ugnen till 350 F. I en stor skål, kräm tillsammans 5 ounces rumstemperatur smör med 2 koppar socker tills ljus och fluffigt.
  2. Slå i 4 stora rumstemperaturäggägg och vanilj tills det är väl införlivat. Blanda ordentligt i osten.
  3. I en separat skål slår du de 4 stora rumstemperaturäggduvorna i styva toppar. Fäll dem i ostblandningen.
  4. Häll fyllning i bakverkskorsfodrad pan. Om du har leftover degen, rulla i penna former och lägg dem diagonalt över toppen av cheesecake.
  5. Baka 50 till 60 minuter eller tills centrum är bara lite jiggly. Låt inte toppen vara brun. Låt svalna helt innan det serveras. Kyl över rester.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 709
Totalt fett 47 g
Mättat fett 28 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 274 mg
Natrium 633 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 1 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)