Ovnsfryst Pestokylling

Köpt beredda basilika och parmesan pesto ger dessa ugnsstekt kycklingbröst gott om bra smak. Kycklingbrösten pundas för att tunna ut, då de är belagda med pesto och en panko brödsmulblandning och bakad till krispig perfektion.

Om du har färsk basilika, gör pesto från början till din matberedare. Följ de enkla instruktionerna under receptet.

Servera dessa smakfulla belagda kycklingbröst med en kastad sallad och dina favoritångade grönsaker för en utsökt vardaglig familjen middag.

Se också
Stekfryst kyckling med Cornflake Crumb Coating
Easy Parmesan Chicken Bake

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 400. Smörj lätt en bakpanna som är tillräckligt stor för att hålla kycklingen i ett enda lager.

Sköt försiktigt kycklingbrösten mellan ark av plastfolie till jämn tjocklek. Alternativt - speciellt om kycklingbrösten är stora - skiv varje kycklingbröst halvt horisontellt för att göra två kakor.

I en matberedare * pulsar panko och torrbrödsmulor med parmesanost (om den används), paprika, salt och nymalt svartpeppar tills de kombineras väl.

Gnid varje kycklingbröst med ca 1 till 2 teskedar pesto, tryck sedan i smulorna för att noga täcka. Ordna kycklingbitarna i den färdiga bakpannan och baka i ca 20 minuter, eller tills kycklingen kokas igenom.

Minsta säker temperatur för fjäderfä är 165 F (74 C). Om du är osäker, kolla kycklingbitarna med en omedelbar mattermometer.

* Hoppa över matprocessorns steg om du gillar konsistensen av de större panko-brödsmulorna. Bara kombinera smulor, parmesan och kryddor i en skål och blanda väl.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1492
Totalt fett 80 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 466 mg
Natrium 820 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 2 g
Protein 152 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)