Den Ultimate Hash Brown Gryta

Växande, hashbruna grytor har alltid gjort det till varje familjefest, cookout eller potluck. Men inte alla hashbruna grytor är skapade lika. Av någon anledning gjorde min stora faster alltid det bästa jag någonsin har försökt. Efter många år frågade hon slutligen och avslöjade hennes hemliga ingrediens. Det var muskot, och nu delar jag sitt recept för att alla ska försöka. Det här är verkligen en snabb och enkel klassisk maträtt att ta till några get-together. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 grader F.

2. I en stor skål, kombinera hashbruna potatis med tärnad lök, gräddsvampsoppa, cheddarost, gräddfil, 2 matskedar Parmesanost, 1/2 kopp smält smör, salt, svartpeppar och muskotmjölk. Om du är ett fan av muskotnöt, kan du säkert lägga lite mer, men gå inte överbord. Blanda försiktigt alla ingredienserna.

3. Placera alla hashbruna blandningar i en stor gryta.

Glatt ut så att allt är fint och jämnt.

4. Du kan laga majsflingan på två sätt. Placera dem antingen i en matberedare och puls några gånger tills de är 1/4 av sin ursprungliga storlek, eller bearbeta till en konsistens med breadcrumb. Om du hellre vill du enkelt placera i en skål och krossa med händerna eller placera majsflingor i en återförslutbar väska och krossa försiktigt med en vals. När du väl har hittat rätt metod och uppnått rätt konsistens, kombinera krossade majsflingor med 1/4 kopp smält smör och 2 msk parmesanost.

5. Sked topping över hash brun blandning se till att jämnt fördela innehållet. Detta kommer att skapa en utsökt skorpa en gång bakad.

6. Placera hashbrun gryta i ugn och baka i 45-50 minuter. När du har kokat igenom, ta av ugnen och låt grytan vila i 12-15 minuter före servering. Täck inte omedelbart med folie. Detta kommer att fälla ångan medan det fortfarande är varmt och att topping blir soggig. Om du tar på en fest, vänta tills grytan har vilat för den tilldelade tiden innan du täcker med folie. Uppvärmning (om nödvändigt), i en 325 graders ugn i 10-15 minuter med folie av. Titta noggrant på bränning.

7. Servera med dina favoritgrillar huvudrätter eller ta till någon typ av händelse. Det bästa med denna maträtt är att du kan servera det året runt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1159
Totalt fett 84 g
Mättat fett 39 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 182 mg
Natrium 999 mg
kolhydrater 75 g
Kostfiber 7 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)