Rumänskt påskbröd med ostrecept (Pasca)

Rumänska påskbröd med ost eller pasca visas på bordet med cozonac . Pasca liknar polsk kolacz . Termen "pasca" betyder påsk och kan vara förvirrande eftersom det kan hänvisa till många olika östeuropeiska bröd- och ost desserter som serveras på påsktiden. Det roliga är att försöka dem alla! Om du inte kan hitta torsk ost, kanske du vill göra din egen bönderost från början.

Frys resterande äggvita och spara för kvarvarande äggvita recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Belägga en 2-tums djup 10- eller 12-tums rundpanna med matlagningsspray. Rulla ut cozonac degen till 1/4 tum tjocklek. Lina botten och sidorna av den tillagade pannan, reservera en handfull deg.
  2. Med den reserverade degen, gör 2 långa, blyertslina rep och vrid dem ihop. Placera den runt degens kant. Skydda med smurt plastfolie och låt sitta på en varm plats i 1 timme.
  3. Värm ugnen till 350 grader. Slå ost med en mixer och tillsätt alla ingredienser utom rosinerna. Slå till jämn, tillsätt russin och mixa igen. När degen har stigit, häll i ostpåfyllningen, se till att den inte går över kanterna.
  1. Baste ostpåfyllning och deggräns med återstående slagen äggula. Baka i 1 timme. Kyl på en trådhylla och ta sedan bort panelen.