Kumquat Cream Pie

Kumquats sötsaker smaker med en gräddisterns lusciousness i detta anmärkningsvärt lättillgängliga recept anpassat från Kumquat Growers hemsida. Den exotiska frukten lägger till sofistikering mot en gammaldags "icebox pie" som du kan förbereda utan att slå på ugnen. Planera framåt (pajen behöver minst två timmar i kylskåpet men helst över natten för att ställa in) och ta med det här till en pottlucka eller middagsparti.

Du kan bita storlek färsk kumquats i din mun hela, skal och allt. Mjukhuden smaker söt i motsats till det sura köttet, och de motsatta smakerna ger frukten sin unika överklagande. Kumquat sylt, gelé och marmelad visas oftare på bönder marknader än på mataffär hyllor, lägga till sin artisanal överklagande.

Kumquats kommer från Asien, men de växer bra med citrusfrukter i både Kalifornien och Florida. Under säsongen från november till april ser kumquater ut som apelsiner från bitar. Du kan maila order från ett antal online källor om du inte hittar dem i din lokala mataffär. Färsk kumquats håller i kylskåp i upp till tre veckor och puré håller i frysen i sex månader eller mer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera sötad kondenserad mjölk och citronsaft i en stor skål och slå på medelhastighet tills det börjar tjockna, ungefär 2 till 3 minuter.
  2. Tillsätt kumquatpuré och slå på låg hastighet tills den kombineras och stoppa för att skrapa ner skålens sidor med en spatel efter behov.
  3. Vik i piskad toppning och häll blandningen i beredd skorpa.
  4. Kylpanna över natten eller i minst 2 timmar före servering.

* Ingrediensanmärkningar:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 273
Totalt fett 9 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 132 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)