Hur man gör vitlök bröd

OK, först en ansvarsfriskrivning: Vitlöksbröd är inte italiensk. Det är faktiskt nummer 5 i min lista med "italienska" livsmedel som du inte hittar i Italien . Det är en italiensk-amerikansk uppfinning, kanske improviserad, en del hypoteser, av italienska invandrare som hade svårt att hitta de rätta ingredienserna i USA och så gjorde istället med vad som var tillgängligt: ​​smör istället för olivolja och fransk bröd istället av italienskt bröd.

Om du åker till Italien, förväntar dig att hitta länge, smala brödmassor i smör och malet vitlök och bakad tills skarpa och guldbruna runt kanterna blir du besviken. det finns helt enkelt inte där. Den närmaste saken i Italien skulle vara fettunta (vilket betyder bokstavligen "oljig skiva"), som är en grillad eller rostat skiva med starkt, crusty bröd lätt gnidat med en rå vitlöksklyfta innan den sprinkles med extra jungfruolja och salt. Det är italienskt "vitlöksbröd".

Det betyder emellertid inte att italiensk-amerikansk vitlöksbröd inte är utsökt . Det är i min ödmjuka åsikt lätt det bästa som erbjuds i din genomsnittliga italienska-amerikanska restaurang.

När du serverar det med pasta, som det ofta är gjort, kan det vara lite överkill (ta hand om några kolhydrater med karbohydraterna?) Och dess skarpa garlicky smak kan lätt överväldra mer delikata eller subtila rätter, jag tycker att det parar riktigt bra med skaldjur, särskilt. Men vem skojar vi? Jag (och de flesta andra som inte ljuger) skulle gärna ha hälften av det här på egen hand.

Och det är så snabbt och enkelt att göra att det är en no-brainer, sista minuten tillägg till någon måltid som kan ta det från tillfredsställande till spektakulära på bara 15 minuter.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader Fahrenheit (176 grader Celsius).

Täck ett bakplåt i aluminiumfolie.

Skiv baguetten i halv längd.

Blanda det mjuka smöret och malet vitlök i en liten skål.

Sprid smörlöksblandningen över båda halvorna av brödet och sprut så jämnt med den kapade persiljan, om den används.

Lägg brödet på bakplåten och baka i 8-10 minuter, eller tills smöret har smält och brödet är lättskaret runt kanterna.

För en skarpare, mer brunad topp kan du också lägga brödet under broilern i ytterligare 1-2 minuter (titta noga så att den inte brinner!)

Valfritt : Lägg till en sprinkling av nyligen revet Parmigiano-Reggiano-ost ​​innan den smälts.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 145
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)