Rumänska Cornmeal Gröt (Mamaliga) Recept

Det är inte förvånande att denna rumänska majsmjölgröt eller mamaliga recept motsvarar italiensk polenta.

På 1500-talet introducerade turkarna majs från venetianska köpmän från den nya världen till norra italienare och rumäner, som planterade majsen och gjorde mush med den. Denna mush blev italiensk polenta och rumänsk mamaliga . Mamaliga är en häftklammer och serveras på bondebord och i de fancyaste restaurangerna.

Den kan tillverkas på så många sätt - kokt i vatten, lager eller mjölk, med ost eller gräddfil, örter, smör och på och på. Detta är ett grundläggande mjukt mamaliga recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka vattnet till en koka. Tillsätt saltet och smöret, rör om att smälta. Använd en träsked, tillsätt majsmjölet mycket gradvis, under konstant omrörning i samma riktning.
  2. Simma över låg värme, rör om ofta, tills den tykar och börjar dra bort från potatis sidor, ca 35-40 minuter. Servera varmt.

Obs: Om du vill, medan mamaliga fortfarande är hett, tillsätt mer smör, ost, gräddfil och örter.

Mamaliga kan även serveras med en rubbad gräddfil. Mamaliga kan hällas i en panna. När det är kallt kan det vändas ut på ett skärbräda, skärs i kvadrater och sautas i smör tills det är krispigt.

Fler sätt att använda Mamaliga

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 108
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 592 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)