Rostad granatäpple Kycklingrecept

Detta är en favorit Rosh Hashanah maträtt av marockanska judar. Pomegranates smaskiga smak fyller såsen till kycklingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F.
  2. Blanda i en kopp olja och vitlök. Borsta vitlökolja över kyckling.
  3. Placera kyckling i en grunt bakfat. Drizzle eventuell kvarvarande olja över kyckling. Baka i föruppvärmd ugn i 45 minuter, rosta flera gånger med panjuice tills huden är brunad och juicer löper när en lår är genomborrad i tjockaste delen med en gaffel.
  4. Ta bort 1 msk frön från granatäpplen. Lägg åt sidan för garnering. Kram juice från kvarvarande granatäpple genom en sigta i en liten skål.
  1. Blanda granatäpplejuice, vin, citronsaft och kanelsocker i en liten, icke-reaktiv kokkärl. Koka upp över hög värme. Minska värmen till låg och koka 5 minuter. Säsås sås med salt och peppar efter smak.
  2. Överför grillad kyckling till en serveringsfat och pierce varje bit flera gånger. Häll sås över kyckling. Garnera med granatäpplefrön och servera vid rumstemperatur.


Receptkälla: Daglig matlagning till det judiska hemmet av Ethel G. Hofman (HarperCollins)
Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1190
Totalt fett 73 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 377 mg
Natrium 351 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 120 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)