Hur man tar bort bakade varor från pannor

Följ receptinstruktionerna för att lära dig om du ska ta bort dina bakade varor från deras kokkärl eller bakplåtar. Cookies tas alltid bort från arket; ibland efter en kort viloperiod så blir den inre strukturen mer fast. Kakor, bar kakor, brownies och snabbbröd bakade i 9x13 "och arkpannor lämnas i pannan för att svalna. De är enklare att lagra på detta sätt och pan sidorna stöder dem och de kommer behålla sin struktur och struktur när de är kalla .

Snabba bröd och kakor bakade i en brödspanna avlägsnas vanligtvis från pannan efter ett kort kylintervall, vanligtvis 5-10 minuter. Se till att du låter brödet eller kakan svalna som receptet, eller det kommer att falla ifrån varandra när du tar det ur pannan.

Smörj dina pannor ordentligt

Först ett ord om smörgåsar så att du kan ta bort din vackra bakade produkt! Använd alltid fast förkortning eller matlagningsspray till fettpannor och kakor. Smör och margarin innehåller salt, vatten och föroreningar som orsakar klibbning. Jag sköter lite solid förkortning i mina fingrar och fettpannor, så de är glänsande inuti och några bitar av den vita förkortningen är fortfarande synliga. Du kan använda en pappershandduk eller bakverkborste om du föredrar att inte använda fingrarna. men jag tycker att med mina fingrar gör det mest grundliga jobbet.

Om ett recept kräver en "smörjd och mjölkad pan", smörjer du först pannan och sprinklar sedan ett par skedar mjöl i pannan.

Skaka och luta pannan tills mjölet sticker till fettet och hela insidan av pannan är täckt med ett lätt och jämnt lager mjöl. Avlägsna överskott av mjöl genom att vrida pannan och tappa den på diskbänken.

Nonstick-baksprayer som innehåller mjöl är ett mycket effektivt sätt att smörja och mjölma dina kokkärl så att ingenting sticks.

Var noga med att skaka burken och spruta lätt och jämnt. Var försiktig så att du aldrig får någon av denna spray på golvet, eftersom det kommer att göra golven väldigt hala.

Om du gillar att använda dem, är Silpat och Exopat liners det bästa sättet att förhindra att du sticker. Jag älskar att använda min för kakabakningmaraton. Kakorna sticker aldrig och de brukar också jämnare. Du kan också använda pergamentpapper eller folie för att mata kakor eller kakor för lätt avlägsnande.

Använd en trådrad

Kyl alltid dina bakade varor på ett trådställ. Dessa produkter måste vara förhöjda så att luften kan cirkulera runt alla sidor, annars kommer fuktighet att kondensera längst ner på pannan och dina kakor, bröd och kakor blir fuktiga och klibbiga. Du kan kyla kakor på ett papper av brunt papper, men jag föredrar fortfarande trådstativ.

Ängelmatskakor är undantaget från regeln. Dessa känsliga konfektioner kyls upp och ner, så den bräckliga äggvita och mjölproteinstrukturen komprimeras inte när den svalnar, men sträcker sig så att kakan är hög och fluffig.

Ta bort kakor

Att ta bort kakor och bröd från loaf eller runda kokkärl är en av de svåraste köksjobberna. Först och främst, se till att kyla kakan som receptet instruerar. Sedan försiktigt och försiktigt en kniv runt kanterna på pannan, mellan kakan och pannan, för att säkerställa att kakan har släppts från pannan.

Skaka sedan försiktigt men snabbt skåpet, flytta det bara ca 1 "upp och ner. Kakan börjar spola och du kommer känna att den lossnar från pannan. Om det verkar som att kakan är svetsad i pannan, kan du återvända Det hela till ugnen i 2-3 minuter. Detta smälter lite av förkortningen vid kakans kanter så att den släpper ut från pannan.

Slutligen vänd panan och låt kakan lätta ut ur pannan. Kall kakan högt upp på en trådhylla. Om några av kakan eller brödet pinnar på pannan, förtvivla inte! Det smakar fortfarande underbart. Och du blir bättre och bättre på dessa köksuppgifter med övning.

Ta bort snabbbröd och jästbröd

Jästbröd är vanligtvis ganska lätta att ta bort från pannan. Låt brödet svalna för den tid receptet anger och skaka sedan försiktigt pannan. Brödet skulle vara lös; vänd den ut på ett trådstativ och försiktigt ställa det upprätt.

Snabbbröd är lite svårare. Kom ihåg att smörja pannan väl. Du kan behöva springa en kniv runt kanten av brödet för att lossa det. Skaka sedan försiktigt pannan så att brödet lossnar och vänd på ett trådställ. Vänd höger sida upp och låt svalna helt innan du skär.

Ta bort cookies

Använd alltid en stor, bred spatel som är mycket tunn för att ta bort kakor från kakor. Om kakan verkar smula när du glider spateln under den, låt den svalna några minuter för att fastna och ta bort från arket.

Var uppmärksam på kyltider för kakor. Vissa behöver svalna och vila upp i några minuter på kakan så att de bibehåller sin form.