Rostad betsalad med baconrecept

Det här är en enkel men välsmakande sallad som du kan njuta av med en daglig måltid, eller lägga till den på din semestermiddagsmeny . Detta är ett utmärkt sätt att njuta av färska rödbetor av vilken typ som helst - använd gärna röda betor, gyllene betor eller den röda och vita Chioggia-sorten.

Du kanske vill stekta rosenbiten en dag i förväg - se nedan för anvisningar för rostning av betorna i långsam spis, tips och receptvariationer samt några fler smakidéer.

Se även

Harvard Beets

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klipp stammar och gröna från rödbetor, lämnar ca 1/2 tum av toppar och den tjockare delen av rotänden - ungefär en tum - intakt.
  2. Haka betorgrönsakerna och stammarna och sätt i en kolsyrare; Skölj noggrant och lägg åt sidan.
  3. Värm ugnen till 400 ° F.
  4. Trim vad som är kvar av stammen slutar betor och kasta bort; trimma rotändar. Skrubba betor bra. Drizzle betor med 1 matsked olivolja och gnid över betorna. Vik varje beta i folie, och lämna bara en liten öppning på toppen av varje förpackning för att ånga ska fly.
  1. Placera inslagna betor på en bakplåt och baka i ca 1 timme tills biet är mycket ömt.
  2. När bägaren är cool nog att hantera, gnugga huden och klippa i 1/2-tums bitar.
  3. Ångbad gröns över simmerande vatten eller i mikrovågsugnen tills det bara blivit vitt. ordna på en serveringsrätt. Top gröna och stjälkar med tärnad betor, strö sedan med hackad rödlök och bacon.
  4. I en liten kopp eller skål, vispa röda vinäger med 2 matsked olivolja, socker och salt och peppar. Drizzle dressingen över salladen.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 128
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 123 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)