Klassisk morotsalad med russin

Denna gulrot sallad är en smakrik och färgglad sidrätter att servera med en semestermåltid, vardagsmiddag eller din nästa cookout . För vintersemester kan du ersätta russin med torkade tranbär. Ananasbitar är också ett utmärkt tillägg, speciellt med jul eller påskmat . Även om salladen är en enkel förberedelse med bara några grundläggande ingredienser, är smakerna fantastiska.

Mångfärgade morötter gör en vacker sallad om du hittar dem. Leta efter dem på lokala bondens marknader och livsmedelsbutiker när de är i säsong. Trader Joe har ibland "regnbåge morötter".

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala morötterna, skölj under kallt vatten och torka dem med pappershanddukar.
  2. Använd en matprocessor med en rivningsskiva eller en riven rivare / rivare, stryk morötterna grovt. En julienne peeler skulle också fungera bra för att göra grova strimlingar.
  3. I en stor skål, kombinera morötterna med russinerna.
  4. I en liten skål, kombinera majonnäs, socker, citronsaft och salt. Smak och tillsätt nymalt svartpeppar, om så önskas.
  1. Tillsätt dressing till strimlad morötter och russin och kasta för att blanda noggrant. Täck skålen och kyla tills serveringstid.

Varianter och tips

Detta är typ av recept som kommer att vara utsökt med några mindre förändringar. Prova en av dessa versioner:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 176
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 218 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)