Selleri och rödlöksallad

Selleri används inte ofta som en viktig ingrediens i en sallad, men den knäckiga konsistensen och uppfriskande, trevligt bitter smak är faktiskt ganska bra när det fylls med en smakfull dressing. I denna sallad, röda lökar och garnering av ost, läggs ytterligare en smakupplevelse.

Denna selleri sallad kan serveras som det är, men det är också riktigt bra kastat med blandade gröna och andra salladsingredienser. Jag gillar det också som en toppning för lax. Strax efter att denna sallad är gjord, är texturen väldigt skarp och smaken är lätt. Efter en dag eller två blir selleri mjukare men smaken intensifieras.

Köpa rätt mängd ost för recept

Parmigiano-Reggiano och andra hårda ostar är stora ost att alltid hålla hand om. Osten förblir färsk i veckor i kylskåpet och du kan bara klippa av vad du behöver för recept. Under korta perioder kan osten lagras i en förseglad plastpåse. I längre perioder är rekommendationen från Steven Jenkins, författare till ostprimeren "" att fuktar en bit ostklapp eller annan trasa - även en pappershandduk kommer att göra - och linda den runt den stora hunken. i aluminiumfolie. Förvara den i kylskåpets grönsaksparti. "

Försök dock köpa små mängder ost som du kommer att använda snabbt eftersom smaken tenderar att vara bättre ju tidigare du äter den. När du köper ost för recept, följ dessa allmänna riktlinjer för mätning så att du köper rätt mängd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Varm 2 msk olivolja över medium värme. Tillsätt lök och saut tills lökan är mjuk och lätt brunad, ca 20 minuter. Om löken börjar brinna runt kanterna, vrid värmen något.
  2. I en stor skål kombineras kokad lök och selleri.
  3. I en mindre skål, vispa ihop resterande olivolja (2 matskedar), citronsaft och salt. Häll dressingen över lök och selleri. Blanda väl. Överst varje portion sallad med riven ost.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 222
Totalt fett 17 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 254 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)