Bästa Pecan Pie Recept

Detta recept gör en perfekt bästa pecan paj. Med det menar vi en balanserad söt smak, massor av rostade pekannötter, och pajen skivar vackert in i kilar, som liknar bilder av pecanpai i en kokbok.

Metoden är lite ovanlig, men det är inte svårt att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Placera unbakad pajskorsa i frysen tills den är redo att baka. Därefter linje pajskorsa med aluminiumfolie och pajvikter eller torkade bönor. Baka paj skal tills den är inställd, ca 5 till 6 minuter.
  2. Ta bort folien och vikterna och baka 2 till 3 minuter längre tills skorpan bara börjar brinna på kanterna.
  3. Så snart kakeskalet kommer ut ur ugnen, minska ugns temperaturen till 300 grader.
  4. Smälta smöret i en mellanskål. Avlägsna från värme; Blanda i socker och salt med trådvisp tills de kombineras. Slå i ägg, en i taget, slå sedan i majssirap och vanilj.
  1. Placera kastrullen över mycket låg värme. Koka och rör ständigt med wire whisk tills blandningen är mycket varm och förtjockad ca 6 till 7 minuter. Du måste ständigt röra med en visp så blandningen kokar jämnt och ägget krymper inte på botten av pannan. Avlägsna från värme och spänning i en stor skål med en medelstor sikt (det här är viktigt att ta bort eventuellt kokt ägg!), Rör sedan in de hackade pekannötterna.
  2. Häll den heta pekannötsblandningen i varm pajskorsa. Placera stora pecanhalvor på toppen av fyllningen i ett dekorativt mönster.
  3. Baka pajen tills mitten känner men men mjuk när den berörs med fingret och rör sig något när pajen försiktigt jigglade ca 40 till 55 minuter. Du kan behöva täcka skorpans kanter med folie för att förhindra överbränning eller täcka toppen av cirkeln med folie så att den inte blir för brun.
  4. Överför paj till trådställ och låt svalna helt, minst 5 timmar. Bäst ätas inom 12 till 14 timmar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 598
Totalt fett 35 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 75 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)