Hjälmlagad Chokladdäckad Körsbär

Chokladtäckta körsbär är ett klassiskt godisrecept! Juicy körsbär, söt fondant och mörk choklad kombinerar i denna älskade efterrätt. För att få det traditionella vätskecentret i dessa körsbär, behöver du två saker: en ingrediens som kallas invertas och tid - det tar ungefär en vecka för fyllningen att fullständigt vätska.

Invertas är ett enzym som kondenserar socker, och du kan lära dig mer om vad det gör och var du kan få det på denna invertas sida . Det kan utelämnas utan att smaken påverkas, men dina centra kommer inte att flyta. Som ett invertasalternativ, blötlägger körsbären i en alkohol som brandy innan du gör godiset också att producera ett vätskecenter efter en vecka eller så.

Missa inte bildhandledningen med steg-för-steg bilder som visar hur man gör chokladtäckta körsbär!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Dagen innan du vill göra de chokladtäckta körsbären, dränera körsbären från deras blötläggningsvätska och reservera 2 msk. av vätskan.
 2. Torka dem mellan ark av pappershandduk och låt dem sitta på en trådställ över natten för att torka.
 3. Nästa dag, förbered fondant fyllning. I den stora skålen i en stativblandare kombineras smöret, majssirapen, reserverad körsbärsvätska, mandelkstrakt och flytande invertas och slår tills det kombineras. Det är okej om smöret skiljer sig vid denna tidpunkt - det kommer snart att komma ihop.
 1. Stoppa mixern och tillsätt det pulveriserade sockret till skålen, blanda sedan på låg hastighet tills godiset kommer ihop i en boll runt blandningsplattan.
 2. Skrapa botten av skålen för att försäkra dig om att allt är inkorporerat och kontrollera texturens godis: det ska vara ganska mjukt, men inte så klibbigt att du inte kan hantera det.
 3. Om så behövs, lägg till lite mer sockersjuka för att göra det möjligt att fungera, men kom ihåg: ju mjukare är det för att börja med, desto fort blir det flytande!
 4. Använd en liten godisskopa eller en tesked för att bilda en kvadratisk kula av fondant och rulla i händerna för att få det runt. Placera bollen mellan dina palmer och placera en körsbär i mitten av fondanten.
 5. Kombinera de yttre kanterna och kläm fast fondanten tillsammans på toppen där stammen sträcker sig från körsbäret. Se till att körsbäret är helt täckt, rulla det mellan dina handflatar för att släta ut eventuella sömmar eller rynkor och få det runt.
 6. Placera körsbären på ett vaxat papperstäckt bakplåt, repetera sedan med de återstående körsbären tills de alla är täckta med fondant. Om du är förvirrad om denna process, hänvisar du till den chokladdäckade körsbärens fotohandledning .
 7. Eftersom fondant är ganska mjukt måste det kylas innan du kan doppa körsbären. Kyl brickan tills fondanten känner sig fast, minst 30 minuter.
 8. Medan du väntar på att fondantet ska fastna, temperera chokladet och förbered en plats i ditt kök för att doppa körsbären. Om du inte vill temperera choklad, rekommenderas att du använder choklad godisbeläggning istället för riktig choklad som inte är härdad. Otempererad choklad blir mjuk vid rumstemperatur och är inte det bra valet för detta godis.
 1. När fondant är fast, börja doppa processen. Vi ska först doppa bara ner på kärnorna för att förhindra läckage senare. Håll en körsbär genom stammen, dopp bara botten i chokladet, som kommer ca 1/4 tum uppåt på kirsebärens sidor. Placera körsbäret på bakplåten och repetera med resterande körsbär. När mitten smälter, kommer det att läcka ut ur svaga fläckar i chokladbeläggningen, och botten av en doppad godis är en notoriskt svag plats. Dubbeldypning botten garanterar en stark beläggning och minskar risken för läckande chokladkörsbär.
 2. När du är klar med att dyka ner på den sista körsbären är den första körsbären sannolikt klar och klar att bli helt doppad. (Om inte, kyl brickan kort för att ställa in chokladbotten.) Håll en körsbär genom stammen och dra den genom choklad, belägg den helt. Var säker på att det inte finns någon fondant som visar sig överallt. Det är bättre att belägga lite av stammen med choklad, för att säkerställa att flytande fondant inte bubblar genom toppen där stammen sträcker sig från choklad. När det är helt täckt med choklad, låt överskottet droppa över skålen, dra sedan försiktigt bottenkanten över skålens läpp för att ta bort eventuellt överskott. Byt körsbären på bakplåten och upprepa tills alla körsbär är täckta med choklad.

Och nu för den svåra delen: väntan! Medan körsbären kan avnjutas så snart chokladet är svårt, för att få flytande centra måste du vänta var som helst från några dagar till några veckor.

(Den exakta tiden beror på styrkan på ditt invertas.) Förvara körsbären vid varm rumstemperatur under denna tids-kalla temperaturen saktar invertasens arbete. Du kan börja testa körsbären efter 2-3 dagar och fortsätta att övervaka deras framsteg via det enstaka smakprovet tills centren är helt flytande. Njut av dina chokladtäckta körsbär!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 245
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)