Rödkål och äppel sallad

Denna röda kål sallad är en attraktiv, färgstark kombination av ingredienser. Tunnt skivade äpplen, torkade tranbär och eventuella rostade pekannötter lägger till underbar smak och konsistens mot kålen. Om du inte har torkade tranbär på plats kan rosiner eller vinbär vara ersatta. Den bildade salladen var gjord med både röd och grönkål, men du kan använda all rödkål om du vill. Använd söta, skarpa äpplen i salladen (t.ex. Gala, Fuji, Honeycrisp, Red Delicious, Golden Delicious, Cortland, Braeburn).

Den hemlagade salladsdressingen är en lätt sötad kombination av ättika, honung, olivolja och Creole eller fullkorns senap. Det är en utmärkt sallad som serverar med bara kött eller fjäderfä. Sallat går särskilt bra med fläskkotletter, fläskkött eller revben, fläskfilé, korv och bakad skinka.

För någon rökig smak, lägg gärna till omkring 1/4 kopp smulad kokt bacon eller garnera salladen med smulad kokt bacon.

För bästa smak, planera att förbereda salladen minst 2 eller 3 timmar i förväg. Täck skålen och kylda tills serveringstid. Kasta salladen igen innan du serverar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål, kombinera båda typer av ättika med senap; vispa tills det är väl blandat. Gradvis vispa i honung och olivolja.
  2. Tvätta äpplen; lämna dem obehagliga eller skalla om så önskas. Kärn äpplen och skära dem i kvarter. Tvärpartiet korsar korsningen. Alternativt, skära äpplen i kilar och skära kilorna smidigt.
  3. Kasta i en stor skål äppelskivorna med citronsaften, båda typerna av strimlad kål och torkade tranbär, om de används. Lägg till den tillagade honungspensionen kasta för att belägga ingredienserna noggrant. Tillsätt salt och nymalt svartpeppar till smak.
  1. Häll de rostade pekannötterna eller valnötterna grovt, om de används. Avsätta.
  2. Kyl sallat till serveringstid; tillsätt rostade nötter och kasta igen precis innan du serverar.

Hur Toast Pecannons

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 238
Totalt fett 19 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 94 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 5 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)