Hur Toast Nötter (Tre sätt)

Så rostat bröd på ugnsugnen, eller i mikrovågsugnen

Att ta tid för att skida nötter kommer att göra dem crunchier och intensifiera sin naturliga smak, plus de är mindre benägna att sjunka i smeten för kakor, muffins och quickbreads.

Det finns några sätt att skåda nötter. Jag brukar välja den torra stekpannan eftersom det är så snabbt, men du kan även använda ugnen eller mikrovågsugnen. Ugnen tar lite mer tid, men muttrarna blir jämnare brunade.

Här är tre vanliga sätt att skåda nötter.

Skillet Method

Sätt muttrarna i en torr stekpanna i ett jämnt lager och placera stekpannan över medium värme. Koka, skaka stekan från tid till annan och rör om och vrida ofta tills muttrarna är guldbruna och aromatiska. Så snart de är bruna och färdiga, överför dem till en tallrik så de kommer sluta laga mat.

Ugnsmetod

Förvärm ugnen till 350 ° F. Ordna muttrarna i ett enda lager på ett rimmat bakplåt. Baka dem, rör om och ibland vända, i ca 10-15 minuter eller tills guldbrun. Överför dem till en tallrik för att stoppa matlagningen.

Mikrovågsmetod

Lägg 1 kopp muttrar på en mikrovågssäker tallrik eller papperskiva. Mikrovågsugnen muttrarna, avtäckta, på 100% ström i ca 3 till 4 minuter, rotera plattan efter ca 1 1/2 minuter. De kommer inte att se browned men du bör kunna berätta av nutty lukt och smak.

Använda rostade muttrar

Du kan använda rostade nötter i något recept som kräver nötter eller använda malda rostade nötter som ett proteinrikt fyllmedel för köttfärs eller köttbullar.

Hackmuttrar

Oavsett om det är rostat eller inte, kan nötter bli till nötsmörs smör, om de bearbetas för fint. Om du använder en matprocessor eller annan elektrisk chopper, hugga dem i små satser. Om du förvarar nötter i frysen, tina inte dem innan du huggar.

Hur man tar bort skinn från jordnötter och hasselnötter

Rostat bröd eller rosta muttrarna i 10 till 15 minuter vid 350 F. Medan nötterna fortfarande är ganska varma, lägg dem i en kökshandduk och gnid kraftigt för att ta bort skinnen. Du kan också bara gnugga dem i små satser med dina nakna eller handskadade händer.