Bästa gulrotgelsoppa med Chardonnay någonsin

Medan många kan vara bekanta med morotssoppa recept som smaksatt med indiska kryddor som kummin, koriander eller gram masala, använder denna soppa den rika smaken av kokosmjölk, äppelcider, och Chardonnays ektiga bett för att göra en krämig och smaklig veggie baserad soppa.

Förutom att vara utsökt, är denna soppa faktiskt fylld med många afrodisiaka egenskaper och är bra för din hälsa. Endast morötter är överväldigande bra för dig av flera skäl. Genom att lägga till äpplen, ger ingefära, vitlök och kokosmjölk detta en stor tumme upp för att tjäna för en datumnatt för två.

På grund av den långsamma matlagningen är du välkommen att inkludera en variabel mängd vegetabilisk buljong medan du lagar mat. Försök att lägga till sex koppar till att börja med och om det behövs över tiden, lägg till mer för att tona ut det om det blir för tjockt. Om du gillar dig kan du också använda mer kokosmjölk för att tona ut det samtidigt som du lägger mycket smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smör i en stor kruka och tillsätt tärnad lök. Sauté tills lök börjar mjukna och kasta vitlök och timjan i potten. När lök är genomskinligt och något brunt häll i äppelcider och chardonnay. Lägg till antingen den strimlade eller rostade morötterna. Koka i flera minuter och tillsätt sedan 4-5 koppar grönsaksbuljong.
  2. Låt simmera på medium värme i ca 10 minuter tills morötterna är signifikant mjuka. Använd en nedsänkningsblandare om du har en eller överför partier till en matprocessor till puré. När den har nått en jämnare konsistens, laga den i medelhögt till lite bubblande och blanda sedan i den riven ingefära, kokosmjölk och hälften av buljongen. Omrörning bringar ofta värmen tillbaka till nästan kokande och innehåller några fler koppar buljong. Därefter tillsätt salt och peppar och reducera värmen till medium låg, täck och koka i ca en timme. Smak och tillsätt krydda efter behov och mer buljong. Simmera på låg så länge du kan för att infilera alla smaker.
  1. För att servera, skaka in i skålar, drizzle i lite crème fraiche och malda söta och kryddiga nötter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 17 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 602 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)