Raw Food Beet Green Salad

Någonsin undrar vad du ska göra med alla de näringsrika betor gröna när du är klar att äta de goda betorna? Biet greens gör till grunden för en mycket härlig sallad. I det här receptet sitter betor grönsaker och färska örter i och marinerar i en helt naturlig och rå vegan balsamisk och senapsvinaigrette salladsdressing som sötas med en touch av rå agave nektar.

När du gör den här betesgrön salladen, om du tillåter det hela att marinera i förbandet för ett tag, kommer betorgröna blad att mjukas upp och bli ännu mer smältbara. Men om du upptäcker att smaken av betegrönsaker är för bitter för dig, använd sedan en blandning av betegrönsaker och en mildare sallad, såsom smörsalat eller vanlig romain, i detta recept.

Biet greens är mycket rik på kalcium, liksom många andra mineraler och vitaminer! Låt den här gröna salladsrecepten vara en start på en härlig ny trend i din salladupplevelse.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först placera betegrönsakerna i en blandningsskål tillsammans med färsk basilika och persilja, och försiktigt kasta för att kombinera.
  2. Därefter förbereda förbandet. I en liten skål, piska ihop olivolja, balsamvinäger, vitlök, senap, nama shoyu och agave nektar tills de är väl kombinerade. Jag gillar också att placera allt i en masonburk och skaka allt för att kombinera bra.
  3. När din dressing är klar, häll dressingen över gröna och försiktigt kasta tills alla gröna är jämnt belagda.
  1. Servera dina klädda grönsaker betade toppade med tomat, gurka och oliver.
  2. Recept tips: Vill du lägga till ännu mer smak och konsistens till din betorgrön sallad? Här är några råa vegetariska salladsingredienser som du kanske vill lägga till: strimlad betor (jag gillar att använda en ostristare för tunna råbetor), en handfull solrosfrön eller hampmuttrar eller en handfull sprit.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 520
Totalt fett 19 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,094 mg
kolhydrater 82 g
Kostfiber 19 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)