Glutenfri Almond Lin Cracker Recept

Prova det här enkla receptet på hemlagade glutenfria och kornfria mandelhönsostkakor, och du kommer att hitta att du inte behöver köpa köpkorgen längre.

Det här hälsosamma receptet innehåller nollmjöl eller tuggummi - det är tillverkat med enkla ingredienser - mandelmjöl, hälsosam jordlinmjöl och parmesanost. Äggvitt håller blandningen ihop, och det är väldigt lätt att rulla ut.

Ett försök - försök inte göra detta recept utan perkamentpapper. Det är nyckeln till den lätta förberedelsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F / 176 ° C
  2. Kombinera torra ingredienser i en skål och rör om att blanda. Tillsätt äggvita och rör om tills blandningen är kombinerad och fastnar ihop.
  3. Vrid blandningen på ett av arken av pergamentpapper. Form i en boll.
  4. Placera det 2: a arket av perkamentpapper över blandningen och använd en rullpinne för att jämnt rulla degen tills den handlar om tjockleken på en pajskorpa - ca 1/16 tum tjock.
  1. Skaka försiktigt upp det övre arket av pergament och använd ett pizzahjul eller en stor kniv för att få degen i kvadrater, rektanglar eller remsor - oavsett form du gillar.
  2. Överför försiktigt degen, på pergamentpappret till en bakplåt och baka i förvärmd ugn i ca 15 minuter eller tills det är guldbrunt. Kontrollera kakorna efter 12 minuter eftersom de brinner snabbt när de börjar bruna. Om ugnen bakar ojämnt, vänd bakplåten halvvägs genom bakningstiden.
  3. Avlägsna från ugnen och kyla i ca 10 minuter innan du försiktigt bryter ut crackarna.
  4. Förvara i en lufttät behållare eller linda in och frysta.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 46
Totalt fett 4 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 34 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)