Polska Lazy Dumplings (Leniwe Pierogi) Recept

Polska lata dumplings, som kallas leniwe pierogi , är faktiskt dumplings som liknar kartoflane kluski , förutom torr ost, jordbrukare eller ricotta-ost införlivas i degen i stället för potatis. Degen lämnas ofylld.

När du ser det polska ordet leniwe , som bokstavligen översätts som "lat" i kombination med ett recept, betyder det bara att det är lätt att göra.

Dessa bedrägerier masquerading som pierogi har sin egen förtjänst. De kan ätas som en maträtt eller som en köttfri huvudrätt. Prova dem med gräddfil och bacon bitar, stekt tills gyllene, eller läggas till droppings av rostat kött som fläsk eller nötkött.

Om du inte kan hitta torr ost, kanske du vill göra din egen bondas ost från början. Det är så lätt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I skålen hos en matprocessor, piska ihop ost, ägg, äggula, salt och smör tills det är smidigt.
  2. Tillsätt mjöl på en gång och bearbeta. Degen blir klibbig och kommer aldrig att bilda en boll.
  3. Sätt en stor kruka med saltat vatten på koka. Ta bort degen till en mjölad yta. Form i ett 1 1/2 tum tjockt rep. Klipp diagonalt i 1- eller 2-tums stycken, beroende på hur stor du gillar dem.
  4. Släpp dumplings i kokande vatten. När dumplings har stigit till toppen, koka ytterligare 5 minuter, totalt ca 10 minuter. Ta bort en dumpling till en tallrik och skär den in i det för att smaka för att det är gjort till din smak. Försiktig, det blir väldigt varmt.
  1. Med en slits sked, ta bort dumplings till en buttered skål. De kan serveras omedelbart som toppad med gräddfil, eller stekt i smör tills gyllene. Prova dem med pan drippings från en fläsk eller biff grillat.

Obs! Lata dumplings fryser väl, upp till 6 månader, efter kokning. Var noga med att belägga dem med smör innan de förpackas så att de inte klibbar.

Mer lata recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 276
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 319 mg
Natrium 626 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)