Sherry Cobbler Cocktail Recept

Sherry Cobbler har rapporterats ha varit den mest populära drycken i Amerika runt 1888 (enligt David Wondrichs Imbibe! ). Det var också en hit någon annanstans i världen och skapade ett antal liknande vinkotrar gjorda med en mängd olika viner från den tid som för det mesta släppts ut idag. Cobbler-stilen på cocktails kan göras med vilken som helst bas - vanligtvis krydda eller whisky används i stället för sherryen. Nycklarna till någon skomakare är krossad is, socker och en hack av färsk frukt för garneringen.

Det finns två typer av sherry : Fino och Oloroso. Fino är torrare och med det skulle det gå bra med mängden enkel sirap som föreslås nedan. För den lite rikare Oloroso rekommenderas att använda hälften av denna mängd.

Obs! De ursprungliga skomakrecepten använder 1 matsked råsocker, vanligtvis upplöst i vatten före blandning för att undvika granuler i drycken. För att undvika detta, använd bara enkel sirap i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera sherry, apelsin och sirap i en cocktailskakare fylld med krossad is .
  2. Skaka bra .
  3. Häll (ostraffad) i ett långt glas.
  4. Garnera med en hög med färska bär och servera med ett halm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 153
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)