Sweet and Spicy Chorizo ​​Jam Recept

Chorizo är knappast en brittisk ingrediens, men briterna älskar det som en av sina egna. Den kryddiga, härdade korven är allmänt tillgänglig i hela Storbritannien i delis, liksom vanliga stormarknader, vilket gör det till en lättillgänglig föremål för begagnade måltider.

Om du är ny på chorizo ​​är det en korv som packar mycket smak. Så mycket, att du skulle bli förvånad över att hitta den i en sylt, som sylt är förknippad med frukt och mycket socker. Men förvånansvärt fungerar denna söta och kryddiga chorizosjuka verkligen!

Även om du kanske inte hoppar ut ur sängen för att sätta på din toast på morgonen, är den här sylt serverad med ostar, pâtés, ägg och överraskande med avokado. Prova det, du kommer bli glad att du gjorde!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor stekpanna på spisen för att heta, men inte brinnande. Tillsätt den grovhackade chorizoen och steka tills korven börjar skarpa någonsin så lätt och släpper lite av den paprika, röd oljan, ca 3 till 5 minuter. Vakna noggrant för att se till att chorizoen inte brinner.
  2. Ta försiktigt bort chorizoen från pannan och lägg den på kökspapper för att tömma. Sätt tillbaka pannan med den röda oljan tillbaka i värmen och tillsätt löken, sänk värmen och koka i 15 minuter omrörning från tid till annan. Du vill att löken ska mjukna och vända ett ljus gyllenbrunt, men inte att bli krispig. Tillsätt vitlök och rör om och koka i ytterligare fem minuter.
  1. Tillsätt brunt socker och rör i lökarna och koka i ytterligare fem minuter för att sockret smälter.
  2. Tillfoga slutligen chorizoen, porten och agaveen eller den ljusa honungen om du använder den, och koka över en låg värme i 30 minuter tills en syltliknande konsistens. Om blandningen börjar torka ut, tillsätt lite vatten för att hålla om det är jammigt.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  4. Tillsätt slutligen sylt i en matprocessor och blitz till en grov pastaliknande konsistens.
  5. Sätt fast sylt i två rena, steriliserade burkar och täcka med lock. Förvaras i kylskåp.

Så här använder du Chorizo ​​Jam

Denna söta och kryddiga syltliknande smak är perfekt med ost, men sjunger verkligen när den serveras med en spansk manchego, de gjordes för varandra. Annars kan någon ost som packar en stans, såsom en gammal Cheddar, en Stilton, krämig Bries eller blåost.

Ett mer ovanligt sätt att servera sylt är med ägg, speciellt förvrängd. En tallrik med lätta äggröra kommer att springa till liv med en sked av denna snygga sylt.

Chorizo ​​sylt har ett särskilt förhållande med avokado. Blanda avokado, lägg till en liten koriander (koriander) och sedan en tesked chorizostopp, smaka och tillsätt mer till din smak.