Pärlat korn Pilaf (kött eller parvé)

"Bygg," förklarar Giora Shimoni, är ett spannmål med en nutliknande smak och en pastaliknande konsistens. Pearled korn är skuren korn som har polerats så att kärnans utsida (bran) avlägsnas. Medan pärlat korn är lägre i näringsämnen än skrovad korn, kokar den snabbare. Pearled Barley Pilaf är ett bra sätt att uppgradera din nästa kyckling middag. Som en mindre känd skål än ris, couscous, falafel eller potatis kan korn klä upp en måltid. Förresten, detta recept gör också en stor tunga twister. Försök säga Pearled Barley Pilaf med persilja tre gånger fort! "

Mirs recepttestnoteringar och tips

Shimonis ursprungliga recept krävde pareve kycklingsoppa blandning istället för lager, men den senare är mer smaklig, lägre i natrium och mindre sannolikt att innehålla MSG. Om du inte har lager för hand kan du även använda vatten, men du kanske vill säsonga kornet med mer persilja och citronskal.

Gör det till en måltid: Med sin tandiga konsistens och subtila smak gör korn ett bra komplement till nötkött eller kyckling. Prova det med rostad kyckling med baharat, vitlök och mint och en sida av gröna bönor med pekannötter och dalsirap . En smidig Butternut Squash Kugel rundar ut måltiden och ökar komfortfaktorn. Avsluta med en skiva helkorns judisk äppeltårta och te eller kaffe.

Visste du? Bygg räknas bland de 7 Israels arterna , vilket ger ett särskilt omnämnande i Torah som en jordbruksprodukt som är avgörande för marken och dess folk. Som sådan gör det ett passande tillägg till menyer som firar skördarna till Sukkot och Shavuot.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en kockens panna eller stor stekpanna ställs över medelhög värme, värm oljan. Lägg till de hackade lökarna och vitlök. Koka, rör om ofta, i ca 5-7 minuter, eller tills löken är mjuka och genomskinliga.
  2. Tillsätt den pärlade kornen i stekpannan. Koka, rör om ofta tills rostat, ca 3 minuter mer
  3. I en gryta, sätt i vattnet. Rör i soppblandning, salt och peppar. Rör i lök, vitlök och korn. Minska värmen till låg. Simma, täckt, i 45 minuter eller tills ömma.
  1. Avlägsna från värme. Håll kuvert under ytterligare 5 minuter. Lossa och låt svalna i 5 minuter. Rör i persilja och citronskal.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 267
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 751 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 6 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)