Kryddig mexikansk ris

Detta ris är inte för den sakta gommen. Det packar ganska pikant slag, så det är bäst ihop med livsmedel som inte är så kryddiga, som vanliga kött och refiterade bönor eller ångade grönsaker. Den djärva smaken här gör den speciellt väl matchad med grillade kött och grönsaker.

Detta recept kräver kycklingbuljong; ersätt nötköttbuljong om du planerar att servera den med en nötköttskål.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en medelstor gryta över medium värme och sautera de tärnade lökarna. När löken har blivit genomskinliga, lägg till skalot, ris, jalapeno peppar och gröna lök. Saute, rör om ofta, tills riset börjar bli gyllene.

  2. Tillsätt kycklingbuljongen, tomatsås, chili sås, kummin och oregano; rör om att kombinera. Koka upp blandningen och vrid den sedan till en simmer. Täck krukan och fortsätt att simma i ca 17 minuter, efter matlagningsanvisningarna på rispaketet.

  1. När riset är kokt, ta av det från värmen och lämna locket på. Låt sitta i 20 minuter.

  2. När du är redo att servera, fluffar ditt läckra kryddiga mexikanska ris med en gaffel och skålen ut med en stor sked.

Varianter på kryddig mexikansk ris:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 186
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 533 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)