Franska brödrecept

Detta är ett av de enklaste jästbröd recepten att göra. Receptet använder endast fyra ingredienser, och gör en underbar bröd. Du kan göra detta med allmjölksmjöl, men brödmjölet bidrar mycket till brödets konsistens.

Brödmjöl skiljer sig från allmjölk eftersom det innehåller mer protein. Proteinerna i brödmjöl, glutenin och gliadin kombinerar när de är våta för att göra gluten, vilket gör en web och bildar den struktur som fäller luft. När brödet bakar, gluten denaturer, eller sätter, och bildar brödet i brödet.

Detta bröd är underbart rostat, eller ätas varmt från ugnen spridas med lite mjukt smör. Eller använd den för att göra rostat bröd eller rostat parmesanbröd .

Vad du behöver

Hur man gör det

Lös upp jästen i det varma vattnet och låt stå i fem minuter tills det är bubbligt.

Lägg till 1-1 / 2 koppar mjöl och salt för hand. Smaka bra i några minuter med en träsked. Rör gradvis in tillräckligt med resterande mjöl för att göra en mjuk deg.

Knippa degen på en mjölad yta tills den är jämn, fjädrande och elastisk, ca 10 minuter. Placera degen i en smurt skål och vrid på toppen så att den inte torkar ut medan den stiger.

Täck degen och låt den stiga till dubbel i bulk, ca 1 till 2 timmar.

Kasta ner deg med dina nävar och samla i en boll. På en mjölad yta rullar degen till en 12 x 6 "rektangel.

Rulla upp degen tätt, börja med 12-sidans sida. Knappa noggrant och kanterna på degen för att försegla. Rulla och sträck degen noggrant i en lång, smal form, vilket gör endarna tunnare än mitten.

Placera brödet, seamsidan neråt, på ett smurt matlagningsark som har sprinkats med majsmjöl. Täck brödet med en ren kökshandduk och låt den stiga upp på en varm plats tills den fördubblats, cirka 45 minuter till en timme.

Slash toppen av loaf med en mycket skarp kniv på tre ställen, om så önskas.

Baka brödet vid 425 grader i 20 till 30 minuter, eller tills brödet är djupt guldbrunt och låter ihåligt när det trycks med fingrarna. Brödets inre temperatur bör vara ca 210 ° F. (Du kan, om så önskas, spruta brödet med vatten några gånger under bakning för en skarpare skorpa.) Ta bort brödet från ugnen och placera det på ett trådstativ; låt stå tills det är kallt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 46
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 119 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)