Bacon grillad ost med lätt hemlagad tomatjuice

Crispy bacon, smält skarp vit cheddar och en söt och smokey hemlagad tomatsyra gör denna grillade ostsmörgås extra läcker. Rädd för att göra tomatsjuka? Var inte! Detta recept är en super lätt ingen brainer som någon kan göra!

Vad du behöver

Hur man gör det

-För tomatjuice-

  1. Tillsätt tomater, socker, citronsaft, ingefära, kummin, kanel, karrypulver och salt till en rostfri stekpanna och vrid värmen till medelhög.
  2. När blandningen börjar koka, minska värmen till medelstora och fortsätt att simma, rör om ofta tills blandningen minskar och förtorkar i en sylt som konsistens; ca 1 timme.

-För den grillade ostsmörgås-

  1. Tillsätt hälften av den vita cheddaren till en skiva av multigrainbrödet och toppa med tomatsyltet.
  1. Tillsätt bacon ovanpå och tillsätt sedan resten av osten och resten av multigrainbröd.
  2. Smör på båda sidor av smörgås och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt din smörgåssmörgås till en gjutjärnspanna eller paninipress och vrid värmen till medelhög. Grilla smörgåsen i några minuter tills brödet sprider upp och osten börjar smälta.
  4. När den ena sidan är gyllenbrun, vänd försiktigt smörgåsen och låt den andra sidan koka tills den är sprängd och all ost har smält. Avlägsna från värme och låt svalna i 1 minut före skivning så att osten inte ojsar ut allt på en gång.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1116
Totalt fett 34 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 96 mg
Natrium 1,062 mg
kolhydrater 173 g
Kostfiber 14 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)