Hur man gör en No-Cook Raspberry Sauce

Vänd färsk (eller frusen!) Hallon till en läcker hallonssås genom att tillsätta bara lite socker och tid. Allvarligt är det bara så enkelt. Ingen matlagning (behöver inte ens tända kaminen i sommarens värme, även om hallonssäsongen är en riktig vinnande punkt på detta recept!). Bläddra ner för smaskiga sätt att använda den här enkla sammansättningen.

Observera att frusna hallon fungerar perfekt i detta recept, så om du hade ett stort skrov över sommaren och frös några av dem, fortsätt och använd dem här.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder färska hallon , snabbt under kallt vatten och torka dem ordentligt torrt. Lägg dem i en medium skål.
  2. Stänk bären med socker till smak. Om en matsked socker per var 6 ounce hallon ska vara ungefär rätt men många människor föredrar 2 eller 3 matskedar. Ripe bär behöver inte massor av socker, men den här metoden gör utmärkt användning av ho-hum bär genom att söta upp dem och rita ut sina saft.
  1. Använd en gaffel för att masha bären. Hindrar, som du kan gissa, kommer att mash upp mycket snabbt och enkelt.
  2. Täck skålen och låt hallon sitta (eller macerate, kulinariska termen för "marinering" söta saker) tills sockret har dragit ut saft från hallon och skapat en sås. Bärarna blir lite sura omedelbart, men du vill låta dem sitta och låt sockret lösas upp i bärsafter. Detta bör ta ungefär 15 minuter, men gärna låt dem sitta i flera timmar om den timingen fungerar bättre för dig.
  3. Smaka sås och tillsätt mer socker, om du vill.
  4. Vid denna tidpunkt kan du servera såsen. För en mer elegant presentation kan du spänna såsen genom en finmask för att ta bort fröna. Du kan lagra såsen, täckt och kyld, i upp till en vecka.

Hur man använder Raspberry sås

Använd denna hallonssås på glass, i kortkaka (tillsammans med några färska bär för konsistens, om du vill), över yoghurt eller på pannkakor eller våfflor istället för lönnsirap. Det är också härligt lagat med yoghurt för att göra hallonparfaits-för den finaste versionen sked lite yoghurt i ett glasparfaitglas, glasskål eller till och med ett vinglas, sedan sked i någon sås, då lite yoghurt, då mer sås. Strö i någon granola i parfaitsna, och du får en god frukost.

Eller, om du vill få mer överbryggande, lägg såsen i en pint tung grädde piskad till mjuka toppar . gör så betyder att du har gjort en hallonskot, en hallon twist på en klassisk engelsk jordgubbar, en av världens enklaste, enklaste och ändå bästa tårtor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 47
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)