Raw Vegan Vegetabilisk buljong eller soppa lager

Raw vegetarisk buljong eller soppa lager är ett sätt att lägga till karaktär och djup till dina råa livsmedel recept. Att skapa smakdjup är avgörande för råberedning. Prova med att använda denna råa sopplager eller grönsaksbuljong när ett välsmakande recept kräver vatten och njut av den extra komplexiteten av maträtten. Linskräp , såser, pates, marinader och många fler recept kräver en viss mängd vatten. Spela runt med ett sortiment av smaker i ditt lager. Ingredienser som kål, tomater eller persilja kommer att lägga till en mycket kraftfull och distinkt smak som inte går med varje maträtt, medan morot och selleri kommer att fungera med nästan vad som helst.

Vad du behöver

Hur man gör det

Välj önskade ingredienser från listan över förslag ovan och blanda dem alla i en stor glasburk eller en blandningsskål.

Du kan placera blandningen i dehydratorn och värma den till 145 ° F eller, om du inte har en dehydrator, värm upp ingredienserna över mycket låg värme tills det är varmt att hålla på. Hur som helst, täck och låt sitta i upp till en timme innan du kyler över natten.

Torka maten ut med en ostkorg eller finmaskansfil (desto mindre matpartiklar kvar i vattnet, ju längre beståndet kommer att vara).

Du kanske vill låta lagret värmas till rumstemperatur innan du använder. Detta lager gör också ett tillfredsställande ersättare för vatten!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 49
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 566 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)