Hash Brown Frittata

Hash Brown Frittata är ett mycket bekvämt och lätt recept som bara är bakat i ugnen; vad kan vara enklare? Kombinationen av potatis och ägg är klassisk. Och detta recept är riktigt bra eftersom det också innehåller lök, vitlök, paprika och massor av ost.

Frittatas är mycket lättare att göra än omeletter eftersom de är mindre noga. En frittata är starkare än en omelett och lättare att göra. Du behöver inte oroa dig för att vika eller bläddra eller överkoka en frittata. Och eftersom det här receptet är bakat i ugnen istället för att kokas på spisen, är det ännu enklare!

Servera denna maträtt med lite apelsinjuice och färsk frukt; det är allt du verkligen behöver!

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 °. Värm olivoljan över medium värme i en stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök. koka och rör om i 3 minuter. Tillsätt den röda paprika och potatis; koka och rör om till uppvärmning, ca 4 till 5 minuter längre. Ta bort pannan från värmen.

I en stor skål, kombinera ägg, grädde, parmesan, salt, peppar och timjan och slå bra.

Sprid smöret i en 9 "x 13" glasbakningsfat.

Tillsätt grönsaksblandningen, häll sedan ägg över alla.

Baka i 30 minuter eller tills frittaten är knappt inställd. Därefter toppa med Colby och Mozzarella ost och baka i 10 till 15 minuter längre eller tills ostarna smälter och börjar brinna. Låt frittaten stå i 3 minuter, skär sedan i kvadrater för att servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 411
Totalt fett 29 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 261 mg
Natrium 341 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)