Enkel Ovnsrödad Rosemary Thyme Potatis Recept

Hackade potatisar drizzled med olivolja och kastade med massor av färska örter inklusive färsk rosmarin, färsk salvia och timjan och rostade sedan till en gyllene spröd glädje i ugnen. Detta är en väldigt enkel och lätt vegetarisk och vegansk potatisuppe. Prova om du behöver något snabbt när företaget kommer eller för en oroande Vegan Thanksgiving-sidrätter .

Behöver du fler skäl att prova dessa enkla ugnsrödda rosmarin och timjanpotatis? Förutom att potatis är billiga och fyller för alla som försöker äta eller fylla en familj på en budget, är potatis med färska örter vegetariska , vegan och glutenfria, och du kan få dem i ugnen lika snabbt som du kan hugga upp dem och drizzle olivolja på dem - det behövs mycket lite förberedelse. Om du gillar detta recept kanske du vill prova detta liknande rosmarin vitlökstekt potatisrecept .

All smaken i dessa rostade potatis kommer från de färska ingredienserna själva - potatis, olivolja och fräsch timjan och rosmarin, så var noga med att använda högsta ingredienser så mycket som möjligt. Regelmatiga russetpotatis är bara bra i det här receptet, men något trevligare som royal blues, fingerlings eller rödguldpotatis skulle vara ännu bättre och självklart, använd den bästa olivoljan du har till hands, och använd allihopa färsk svartpeppar och havssalt eller koshersalt i stället för vanligt bordsalt.

Se även: Enkla vegetariska middagstips

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F.
  2. Skruva försiktigt dina potatisar, grovhacka dem i bitar ca 1 tum stor.
  3. Torka försiktigt potatis i en stor skål med olivoljan tills den är väl belagd, överför sedan till en bakplåt och arrangera i ett enda skikt.
  4. Du kan drizzle lite mer olivolja på dem om du vill skryta med havssalt eller koshersalt och friterad svartpeppar.
  5. Stänk därefter potatisarna med den malet vitlök och den hackade timjan, rosmarin och salvia. Om du inte använder färska salvia, var god att lägga till lite extra timjan och rosmarin.
  1. Bak dina potatis i ugnen i 30 minuter, ta försiktigt bort och försiktigt släng potatisarna och baka i ytterligare 30 minuter tills det är lättbrun.
  2. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 425
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 105 mg
kolhydrater 86 g
Kostfiber 10 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)