Curried morot och soppa recept

Trots sin rika, flätiga konsistens är detta recept för vegansk curried morot och ripsoppa mjölkfritt. Dess krämighet uppnås genom att puréa de kokta grönsakerna. Denna soppa gör en underbart tillfredsställande aptitretare eller huvudrätt när den smälts ut med en grön sallad och varmt bröd.

Currypulver , färska ingefära , koriander och senapsfrö infusionerar denna aromatiska soppa med djup smak. Om det finns en vegetarian i mängden som äter mejeri, precis innan du serverar, försök med att spruta lite gräddfil eller vanlig yoghurt över varje skål soppa i koncentriska cirklar eller ett annat mönster för att lägga till färgkontrast.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor sopppanna över medium, värm 3 matskedar olivolja. Tillsätt finhackade lök och svett tills det är genomskinligt, rör om och om i ca 4 minuter.
  2. Tillsätt 1 tesked korianderfrön, 1/2 tsk svart senapsfrön och 1 tesked currypulver till potten. Använd en träskedar att rör om i 1 minut. Tillsätt 1 matsked riven frisk ingefära och rör om 1 minut.
  3. Lägg till 2 stora skalade och grovhackade morötter och 2 medelskalade och grovhackade rånor och strö med 1 1/2 tsk havsalt och 1/4 tesked peppar eller smaka på. Tillsätt 5 koppar vatten, rör om och koka.
  1. Minska värmen till medelstora och simma upptäckta tills morötter och rovor är ömma, cirka 25 minuter. Smaka på soppen och justera salt och peppar om det behövs.
  2. Kall soppa något. Ta bort 1 kopp buljong och överför den till en separat värmebeständig skål. Avsätta.
  3. Arbeta i satser, ladle kvar flytande och alla grönsakerna i en mixer och blanda tills det är smidigt. Använd en potthållare, se till att du håller bländarlocket ordentligt vid blandning så det flyter inte och innehållet splashar överallt.
  4. Återgå blandad soppa till potten. Lägg till reserverad 1 kopp buljong i 1/4-cup steg om puréed soppa är för tjock. Rör om 2 tsk färsk citronsaft. Justera salt och peppar om det behövs.
  5. Dela upp soppa i 4 serveringskålar och duggregn på lite frivillig gräddfil eller vanlig yoghurt om du använder. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 154
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 932 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)