Marockansk Saffronte

Saffronte är populärt i och runt den marockanska staden Taliouine, där saffran skördas lokalt. Det är mindre populärt på andra områden, kanske på grund av saffranens bekostnad.

Saffronte är beredd genom att lägga till en generös nypa saffron tråd till grönt te, helst krut. Det resulterande teet är lätt doftande med saffranens särpräglade essens. Marockanskt te serveras traditionellt sirapigt söt; anpassa sockret till dina egna smaker.

Observera att receptets anvisningar förenklar stupprocessen. för att göra teet mer traditionellt, se bildtutorialen Hur man gör marockanskt te och lägger saffran i stället för minten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka lite vatten. Skölj en liten tekanna med ca 1/4 kopp vatten.
  2. Tillsätt teblad och ytterligare 1/4 kopp kokande vatten. Virvla krukan för att tvätta och skölja bladen och kassera vattnet.
  3. Tillsätt saffran och sockret och fyll i potten med 1/2 liter kokt vatten. Låt teet branta i fem minuter eller längre.
  4. Rör försiktigt teet, häll i små te glasögon och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 97
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)