Turkiet Kielbasa, Ris och Grönsaksspis

Detta är en av de ödmjuka grytor som gör att du inser att middag verkligen kan komma ihop med vad som finns i kylskåpet. Inte bara är det hjärtligt, men det är också billigt och en bra framtid och värme innan du serverar maträtt, perfekt att montera natten innan och sedan dyka upp i ugnen när du kommer hem efter en hektisk dag. Det är mycket kallt väderkomfortmat .

Du behöver inte använda svart ris alls, även om det gör en dramatisk ser gryta. Det tar längre tid att laga mat än vitt ris , så planera för det. Du kan också använda andra spannmål här, från farro till korn till quinoa - bara laga mat enligt paketbeskrivning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj lätt en 11 x 9-tums oval eller rund bakfat.
  2. I en stor stekpanna sauté lök och vitlök över medium värme i 5 minuter, eller tills löken mjuka. Tillsätt kål och sauté i ytterligare 5 minuter, tills kålen börjar viska. Tillsätt riset och vattnet, rör om, täck och smörj till. Sänk värmen något och fortsätt att simra i 40 till 45 minuter, eller enligt förpackningsanvisningar.
  1. Vänd det kokta riset och kålen i en blandningsskål, tillsätt persilja och kielbasa. Toss för att kombinera, och vrid den sedan i den färdiga bakpannan. Strö över osten och baka i 20 till 25 minuter tills hela saken är het och osten smälter. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 451
Totalt fett 25 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 797 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 4 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)