Ett österrikiskt recept för plommonjuice

Powidl är ett enkelt recept på plommonsmör som tar tid och att någon ofta rör det så att den inte brinner. Italienska plommon, Damsons eller Zwetschgen kan alla användas för denna sylt, som används i många recept som fyllning. Det finns inget tillsatt socker i detta recept, bara koncentrerade plommon.

Gör 3 1/2 koppar plommon sylt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta plommon och skär dem i små bitar (1/2 tum eller så), ta bort stenen som du gör. Placera dem i en tung panna och häll lite vatten i botten, inte mer än en halv kopp.
  2. Låt plommonna koka, omrör ofta så att de inte brinner på botten. Tillsätt kanelstaven och nötköttarna.
  3. Koka försiktigt i 3 eller flera timmar, omrör ofta.
  4. Placera de kokta plommorna i en ricer eller sikta och rör om för att ta bort skinn och kryddor. Koka upp sylt / smör tills det har minskat så långt du vill ha det och är väldigt tjockt. Ladla smöret i rent, kokt, konserverande burkar eller i fryspåsar. Frys eller burk, som du önskar.

För att kunna:

Sätt skruvkorkar på burkar och skruva ner tills de är bara snäva. Placera burkarna i en kruka med kokande vatten, se till att de är täckta med två tum vatten. Koka i 5-20 minuter, beroende på din höjd.

Obs! Du kan välja att frysa sylt i frysskålar eller fryspåsar istället för att konservera dem. Användning av 1 kopp per påse rekommenderas.

Ta bort burkar från kokande vatten med tang och vänd på handdukar. När de har svalnat lite kan du vända dem tillbaka. Locket ska vara deprimerat och inte ge plats när det pressas (visar att det har en vakuumtätning).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 35
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)