Super Easy Buttered Baby Morot Recept

Det här läckra receptet på Buttered Baby morötter kunde inte bli enklare! Det är den perfekta bordsskivan för grillad biff eller kyckling eller är ett gott och enkelt tillägg till en semestermiddag.

Visste du att baby morötter inte är egentligen "baby" morötter, men istället är fullstor morötter som har trimmats ner till en mindre storlek? Trots att de inte ser ut som de gör när de kommer ut ur marken är morötterna fortfarande ett speciellt sortiment som har en mycket liten inre kärna. Den här kärnan tenderar att vara mindre söt, så morötter är sötare än vanliga morötter. Och de är mycket lätta att förbereda eftersom du inte behöver skrälla dem. Se dock över morötterna först och ta bort alla som är delade. Trima några morötter som kan ha några gröna bifogade.

Variera detta recept är enkelt. Du kan lägga till lite chilipulver och kummin för att göra detta till ett Tex-Mex-recept, eller tillsätt torkade örter som timjan, oregano eller basilika. Lägg till lite hackad grön lök eller lite platt persilja för garnering. Fortfarande är detta recept bäst gjort enkelt, som skrivet, för att njuta av ren smak av morötterna.

Och använd inte margarin eller olivolja! Och var inte rädd för fettet i detta recept. Att äta lite fett med mat som morötter som är höga i fettlösliga vitaminer gör att kroppen absorberar mer av dessa vitaminer.

Du kan göra detta recept med skivade hela morötter också; öka bara tillagningstiden till 4 till 7 minuter. Smaka på morötterna; när de är ömma men fortfarande lite fasta är de färdiga. Detta recept är enkelt fördubblat eller tredubblat om du ska betjäna mer än fyra personer.

Servera dessa morötter med allt från grillad kyckling till köttfärs eller grillade biffar eller hamburgare. Alla älskar dem, inklusive små barn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera morötterna i en kastrull och lägg till vatten för att täcka med 1/2 ".
  2. Koka upp över hög värme.
  3. Sänk värmen till medelstora och låt morötterna i 3 till 6 minuter eller tills det är ömt när de genomborras med en gaffel.
  4. Ta ur kastrullen från värmen, töm morötterna och stäng av värmen. Återlämna morötterna till kastrullen och tillsätt smöret.
  5. Placera grytan med morötterna och smöret på brännaren med värmen avstängd.
  1. Låt smör smälta; rör försiktigt till kappor morötter . Strö över salt och peppar och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 61
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)