Fagor Electric Multi Kokare

Skär ner på bänkskivan med en multifunktionell apparat

Fagor Electric Multi Cooker är en praktisk multitasker i köket, perfekt för kök med begränsat utrymme. Men det är viktigt att veta att var och en av apparatens funktioner inte nödvändigtvis har alla klockor, visselpipor och funktioner som en enstaka apparat skulle ha.

Fagor Electric Multi-Cooker är under $ 100, ett rimligt pris att betala för en köksapparat som har så många funktioner.

Om du planerar att använda detta i första hand som en grundläggande långkokare och en tryckkokare, kommer du troligen att vara nöjd med den här apparaten.

Det är en långsam spis

Den långsamma kokarfunktionen fungerade precis bra och lagade svartbönsoup med korv och chard med jämn, jämnt låg värme hela dagen. Och medan många hemkockar beklagar att de flesta långsamma kokar inte har en fördröjning start timers, har den en som kan programmeras i upp till 8 timmar (Som manuell försiktighet, använd inte fördröjning start timer för livsmedel som kan skämma av att de är utelämnade vid rumstemperatur). Multi-kokaren har endast en temperaturinställning (låg, som manuell säger är ca 180 grader F) och 9,5 timmars timer kan ställas in med 30-minutersintervaller. det piper och växlar till den varma inställningen när timern löper ut.

Det är en tryckkokare

Trycksugnsfunktionen har låga och höga inställningar, men den höga inställningen kokar endast vid 9 psi (pund tryck per kvadrattum), medan standardinställningen "hög" är 15 psi för de flesta standardtryckstorkar och tryckkokare.

Multi-kokarens lågtryck är ca 5 psi. Det innebär att mat kan ta längre tid att laga mat än i en vanlig tryckkokare. Men jag älskade hur lätt tryckkokaren skulle användas - sätt bara timern och låt det göra allt arbete - ingen väntan på kaminen för att trycket ska byggas och undrar om du har rätt inställt din spisstemperatur för att behålla rätt trycknivå.

Maskinen känner av när kokaren är fullt tryck och börjar timing därifrån. Du kan frigöra tryck antingen genom att vrida tryckventilen eller bara genom att låta tryckfallet falla naturligt utan att röra maskinen (kylvattenutlösningsmetoden är inte möjlig med denna Multi-kokare). Jag använde det för att göra Cream of Asparagus Soup och fann det en lätt, en-pott maträtt, särskilt för att jag kunde bruna skaloterna direkt i multikökan.

Det är en risugn

Riskokarens inställning på Multi Cooker är lite vilseledande; Det är i grunden en 6-minuters timer för tryckkokaren. I min test var 6 minuter inte tillräckligt lång för att laga normalt vitt ris, så jag var tvungen att laga den i ytterligare några minuter. Riset kom ut lite soppa och grötliknande, snarare än fluffigt. För vissa recept kan detta inte vara ett problem, men om du letar efter fluffiga, tydliga kärnor av ris får du inte det med riskokarfunktionen. Handboken föreslår att om du föredrar ångat ris, vilket skulle ha en fluffigare konsistens, kan du lägga den i en ångkorg (ingår ej). Riskokarens inställning kan också användas för att laga polenta, risotto och andra spannmålsprodukter.

Poängen

Fördelar:

Nackdelar:

Fler detaljer: